ДОДИК: Сарајевска оптужница против Орића је фарса срачуната на то да он буде ослобођен

У МЕЂУВРЕМЕНУ СУ УКЛОЊЕНИ ДОКАЗИ, А СВЕДОЦИ - ПОБИЈЕНИ

Милорад Додик

         ОПТУЖНИЦА против Насера Орића представља фарсу од правосуђа која је видљива свих ових година од када је формирано “слободно правосуђе БиХ” - оценио је председник Републике Српске Милорад Додик.

         „Ово је саркастична прича која би била смешна – нагласио је Додик - да није трагична и да након толико година, уз силне доказе раније, сведоке који су ту били, нису оптужили Орића”.

         У Орића су такнули те сада када нестају докази и сведоци, а и то чине – додао је председник Српске - са намером да не буде осуђен и да се изведе фарса на крају које ће објавити да није крив и неће одговарати.

         Ако им је заиста до правде, зашто нису пустили да Орића процесуира српско правосуђе, а не неки који ће га ослободити у недостатку доказа и сведока јер су сви побијени, истакао је Додик.

         Он се поново осврнуо и на референдум који ће у Српској бити расписан и нагласио да је то саставни део дугогодишњих активности које се воде да се уреди правосуђе у БиХ.

         „Пошто то није успело ни са Кетрин Ештон, а уважавајући њен напор да дође у Бањалуку, нисмо у току њеног мандата покушавали да реактивирамо референдум који је само у том тренутку застао. Након референдума, за који сам уверен да ће одбацити наметнутне законе високог представника, институције Републике Српске имаће право и могућност да на тој вољи народа покрену процесе који ће јасно рећи наш став”, рекао је Додик.

 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари