Додик Савез за промјене оптужио за „највећу велеиздају после Дејтона”

ЗА АУСТРИЈСКОГ АМБАСАДОРА РЕКАО ДА ЈЕ „ДОКАЗ ДА БИХ НИЈЕ ОЗБИЉНА ДРЖАВА”

Милорад Додик

  • Објаснио да су министри из Савеза за промјене у Сарајеву „понизно дигли руке” за одлуку о координацији коју ће Република Српска одбацити

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је аустријски амбасадор у БиХ Мартин Памер живи доказ да БиХ није озбиљна држава, јер да то јесте, „не би у њој могао свако, попут Памера, да буде амбасадор”.

        Додик је истакао да се Памер давно кандидовао за водећег дипломату у БиХ по недипломатском мешању у унутрашње ствари БиХ, али и Републике Српске.

        Председник Српске рекао је за агенцију Спутњик да је такав случај и са његовом последњом недипломатском и русофобном изјавом за једног дипломату да „он нема доказе о најављеној помоћи из Русије и доказима о доласку рубаља у Бањалуку”.

        „Никада нисмо тражили нити најављивали никакву помоћ у рубљама, већ кредит, а захвални смо Русији на досадашњим улагањима у привреду Републике Српске без икаквих политичких условљавања, што је видљиво свима осим Памеру”, истакао је Додик.

        Он је оценио да је нечувено да један амбасадор излази у јавност са „оваквим глупостима и да очекује да га обавештавамо о нашим пословима”.

        Аустријски амбасадор у БиХ Мартин Памер за портал „Вијести“ критиковао је уставну структуру БиХ као „прекомпликовану”, као и политичку елиту која је, како је навео, добила много шанси да сада мора показати и доказати да може направити нешто кредибилно, поверљиво и да то има резултате.

        Памер је додао и „да у БиХ постоје људи који раде на томе да се развија сумња у стабилност БиХ”, наводећи да најава председника Републике Српске Милорада Додика да ће Српска расписати референдум о раду Суда и Тужилаштва БиХ „није конструктивна и не утиче повољно на климу стабилности у БиХ”.

        Аустријски амбасадор је рекао и да поједини политичари говоре да ће им Русија пружити помоћ, али да до сада он, како каже, није добио доказ да је много рубаља дошло у Бањалуку.

        Додик је потом изјавио је Срни да механизам координације који је председавајући Савјета министара БиХ Денис Звиздић представио данас као усаглашени документ нема подршку Републике Српске, нити њених институција.

        Додик је истакао да тајност самог процеса усвајања Одлуке о систему координације већ сасвим јасно говори да ту није реч о нечему што има подршку свих.

        „Питам се само шта су тог 26. јануара на тајној седници Савјета министара радили министри из такозваног Савеза за промјене, осим што сy понизно и свесно дигли руку против Републике Српске. И опет ће такозвани Савез за промјене питати шта је ту издаја. Ово је велеиздаја и то највећа од Дејтона до данас”, нагласио је Додик.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари