ДОДИК: Срби морају одбацити све подметачке политике међународне заједнице

СЕДМИ КРАЈИШКИ ЦРКВЕНО-НАРОДНИ СВЕСРПСКИ САБОР КОД МАНАСТИРА КРУШЕДОЛ

  • Међународна заједница гура Србе из Републике Српске да воле БиХ, а смета јој - указао је председник РС - кад кажемо да немамо љубави за њу и да волимо Србију
  • Реч је само о дубоком осећању љубави према ономе што је наше, а то је Србија где год били и где год се налазили. Зато мора постојати вера у Србију, у њене изабране и послане, подвукао је Додик

        ИСПРЕД древног манастира Крушедол на Фрушкој Гори -председник Републике Српске Милорад Додик данас је позвао српски народ да одбаци све примитивне и подметачке политике које долазе од међународне заједнице.

       „Српски народ једном заувек мора да одбаци све подметачке и примитивне политике које га данас раздељују и расипају широм света. Да бисмо успели у томе, морамо се држати историјског српског завета саборности и окупљања, као што смо то учинили данас испред манастира Крушедол“, рекао је Додик на 7. Крајишком црквено-народном свесрпском сабору.

       Он је упитао зашто међународна заједница „јури и гура Србе из Републике Српске да воле БиХ и зашто им смета кад кажемо да немамо љубави за њу“.

       Додик је истакао да не разуме критику међународне заједнице зато што он, као председник Српске, каже да воли Србију.

       „Зашто им смета кад кажем да волим Србију? Зато што волим Србију они мисле да имам неке ратничке и друге, ко зна какве, покличе. Наравно да их немам, нити их има српски народ у Републици Српској. Реч је само о дубоком осећању љубави према ономе што је наше, а то је Србија где год били и где год се налазили. Зато мора постојати вера у Србију, у њене изабране и послане“, констатовао је Додик.

       Осим председника Републике Српске, традиционалну крушедолску беседу одржао је историчар Чедомир Антић, а Сабор је благословио Његово преосвештенство епископ сремски Василије.

       Организатор Сабора је Асоцијација избегличких и других удружења Срба из Хрватске са Завичајним удружењем „Славонија“ из Инђије.

       Сабор је одржан пред више хиљада људи, избеглих и прогнаних Срба из Хрватске и БиХ, те Срба из земаља у региону, дијаспоре и Србије.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари