ДОДИК: Срби треба да одговоре на формирање Светског бошњачког конгреса

ПРЕДСЕДНИК РС УПОЗОРИО САРАЈЕВО ДА ЈЕ НЕПРИХВАТЉИВО

ДА 100.000 БОШЊАКА ДОЂЕ У СРПСКУ САМО РАДИ ГЛАСАЊА

  • Процес повратка је завршен. Ми нећемо остати мирни на спекулације и намере да се доведе 100.000 Бошњака, који ће гласати и потом отићи, да би направили нову политичку структуру. За нас је то неприхватљиво
  • Ми се морамо разграничити у сваком погледу. Босна не припада њима у Вишеграду и Бањалуци. То је део Републике Српске. РС је неприкосновена и нека је се Бошњаци окану
  • Добро је што су основали Светски бошњачки конгрес, али његов новоизабрани председник Мустафа Церић и други мисле да је добро да Србе и Бошњаке конфронтирају на националној основи

        ОСНИВАЊЕ Светског бошњачког конгреса значи крај приче о мултиетничком друштву у БиХ - упозорио је Бошњаке и Сарајево председник Републике Српске Милорад Додик.

       Истовремено им је поручио: да је неприхватљиво да у Републику Српску дође 100.000 Бошњака да би гласали на изборима и да се потом врате поново у Федерацију БиХ.

       Додик је, међутим, оценио да је добро што је формиран Светски бошњачки конгрес и нагласио да је то прилика да Срби одговоре на исти начин.

       „Ми у Републици Српској имамо право на одбрану наших интереса“, рекао је Додик новинарима у Вишеграду.

       Додик је истакао да новоизабрани председник Светског бошњачког конгреса Мустафа Церић и други мисле да је добро да Србе и Бошњаке конфронтирају на националној основи.

       „Ми се морамо разграничити у сваком погледу. Босна не припада њима у Вишеграду и Бањалуци. То је део Републике Српске“, рекао је Додик.

       Он је рекао да из СДС-а најчешће говоре да нема више проблема за Републику Српску.

       „Ја мислим да има“, рекао је Додик и то доказују Церићеве изјаве.

       Додик је рекао да је Република Српска неприкосновена и  нагласио да је његова порука Бошњацима да се „окану Републике Српске“.

       „Процес повратка је завршен. Ми нећемо остати мирни на спекулације и намере да се доведе 100.000 Бошњака, који ће гласати и потом отићи, да би направили нову политичку структуру. За нас је то неприхватљиво“, истакао је председник Републике Српске.

       Додик је рекао да је сваки Бошњак који хоће да се врати добродошао да живи слободно.

       „Нико нас неће овде намагарчити“, рекао је Додик и нагласио да је Република Српска трајна категорија.

       Додик је поручио да ће се увек борити против тога да грађани Републике Српске буду надгласани и мајоризовани.

       „Срби не угрожавају ниједног Бошњака. Ниихове жеље да доминирају чине фрустрираним њихове лидере,  па и Церића“, додао је Додик.

       Донедавни поглавар Исламске заједнице у БиХ Мустафа Церић изабран је јуче за председника Светског бошњачког конгреса, а санџачки муфтија Муамер Зукорлић за председника скупштине конгреса.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари