ДОДИК: Српска би изабрала независност уз уговорни однос са Србијом

РС БИ ВОЛЕЛА ДА СЕ СТВОРЕ КОНКРЕТНИ УСЛОВИ ЗА НЕЗАВИСНОСТ

Председник РС са делегацијом новинара из Израела

  • РС је у БиХ у потпуно нежељеном браку. Сви нежељени бракови трају с патњом, већина њих се заврши разводом, али неки и преживе на тај начи, оценио је Милорад Додик
  • Приликом сусрета и разговора са новинарима из Израела који бораве у Српској, Додик је нагласио да је Република Српска захвална Израелу што ју је прихватио као партнера

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да се Српска креће у оквиру Дејтонског мировног споразума, а да би волела да се створе конкретни услови за независност.

        Додик је током разговора са делегацијом новинара из Израела нагласио да је Српска била формирана као држава пре потписивања Дејтонског мировног споразума и да је своју државност унела у тај споразум.

        На питање новинара из Израела о независности и односима са Србијом, Додик је рекао да би Република Српска у случају прилике да одлучује између независности и припајања Србији сигурно изабрала независност уз уговорни однос са Србијом.

        Он је нагласио да је Српска у уговорном односу у БиХ у који је ушла јер је напросто био такав историјски моменат, те да на други начин није могла наставити своју егзистенцију.

        „Дејтонски споразум нам је дао одређени оквир којим смо били задовољни, међутим, међународна заједница је снажно девастирала тај споразум и узела нам многа овлаштења“, рекао је Додик.

        Он је истакао да је у том погледу „веома јасно већинско расположење људи да ни тада ни сада Српска није за БиХ“.

        „Они нас на то терају међународним споразумом и ми смо што се тиче БиХ у потпуно нежељеном браку. Сви нежељени бракови трају с патњом, већина њих се заврши разводом, али неки и преживе на тај начин“, истакао је Додик.

        Приликом данашњег сусрета и разговора са новинарима из Израела који ових дана бораве у Српској, Додик је нагласио да је Република Српска захвална Израелу што ју је прихватио као партнера.

        „Нећемо оклевати да покажемо своју солидарност са вашом државом и вашим народом“, поручио је Додик.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари