ДОДИК: Српска ће повећати број полицајаца и оспособити своје безбедносне структуре

НАГЛАСИО ДА БАЊАЛУКА НЕ ВЕРУЈЕ У СЛУЖБЕ БИХ И ДОБРЕ НАМЕРЕ ИЗ САРАЈЕВА

Милорад Додик

  • „Република Српска мора да се оспособи у безбедносном смислу, јер не можемо да се ослонимо на обавештајну службу БиХ из Сарајева, на чије чело ускоро треба да дође човек који је у рату био главни обавештајац Алије Изетбеговића, у време када су на ове просторе доводили муџахедине који су секли српске главе“

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да Српска мора додатно да оспособи безбедносне структуре и полицију, да би била ојачана безбедност грађана.

        Додик је најавио да ће Република Српска повећати број полицајаца, али и радити на њиховом додатном усавршавању и набавци опреме, ради сигурности грађана, али и превенције од евентуалних терористичких напада.

        „Република Српска мора да се оспособи у безбедносном смислу, јер не можемо да се ослонимо на обавештајну службу БиХ из Сарајева, на чије чело ускоро треба да дође човек који је у рату био главни обавештајац Алије Изетбеговића, у време када су на ове просторе доводили муџахедине који су секли српске главе“, рекао је Додик за руски радио Спутњик на српском језику.

        Према његовим мишљењу, тај човек ће имати политичке мотиве да ради на штету Републике Српске, као и бошњачки члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, који ће да га постави.

        „Република Српска ће, наравно, анализирати све информације које добије од те обавештајне службе, али мора да има своје безбедносне капацитете да би успела да се заштити од свих потенцијалних терористичких напада“, рекао је Додик, подсетивши да, према информацијама безбедносних структура, у БиХ има 3.500 радикалних исламиста.

        Он је истакао да Република Српска има снаге да управља кризом, али и да реши проблеме у безбедносном смислу.

        Председник Српске је напоменуо да ће се радити на враћању достојанства полицајаца, тако што ће се одређени сегменти закона о полицији из бивше Југославије инкорпорирати у постојећи закон Српске.

        „Српска неће да узима било какву врсту новчане помоћи од Запада да би градила кампове за избеглице. Немамо капацитета за избегличке кампове и прихватне центре“, каже Додик.

        Говорећи о односу Републике Српске и Русије, Додик је оценио да су они пријатељски, јер Русија води принципијелну међународну политику.

        „Никада нису условљавали, чак и када су чинили услуге, рецимо када су уложили велики новац у нафтну индустрију Републике Српске“, подсетио је Додик.

        У разговору за Спутњик Додик је рекао да очекује наставак добрих односа Републике Српске и Русије.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари