ДОДИК: Српска да донесе закон о пребивалишту чије доношење на нивоу БиХ блокирају Бошњаци

ТРАЖИ ХИТНУ ПРОЦЕДУРУ ДА БИ БИО СУЖЕН ПРОСТОР

ЗА ПОЛИТИЧКИ ИНЖЕЊЕРИНГ КАКАВ ЈЕ ВИЂЕН У СРЕБРЕНИЦИ

Милорад Додик

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да ће 3. марта, Влади и институцијама Републике Српске предложити да по хитном поступку усвоје закон о пребивалишту.

         Додик је рекао да очекује да ће парламент Републике Српске у посебној процедури, по хитном поступку, усвојити тај закон већ у наредне две-три седмице.

         „Закон ће бити у истом тексту какав је предложен на нивоу БиХ, само што ће да важи за Републику Српску, зато што је усаглашен са европским стандардима и директивама и одражава најсавременије праксе које данас важе у Европи, као и у свим демократским земљама“, истакао је председник РС.

         Он је оценио да је видљиво да је нерад Дома народа Парламентарне скупштине БиХ политички мотивисан и да једна политичка партија, првенствено СДА, не жели да дође до усвајања закона о пребивалишту.

         „Нехтење Бошњака да усвоје тај закон је чиста политичка мотивација везана за следеће изборе И предуслов за њихов изборни инжињеринг који смо могли да видимо у самој Сребреници. Ми у Републици Српској донећемо тај закон и примењиваћемо га“, нагласио је Додик.

         Он је рекао да очекује да ће се одређене структуре бунити због тога, додавши да је решење једноставно - само треба у Дому народа усвојити закон који је већ прошао у Савету министара БиХ и у Представничком дому и - ствар је завршена.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари