ДОДИК: Српска неће дозволити ни ревизију Дејтона, ни повратак „духа Дејтона“

ПРЕДСЕДНИК РС УПОЗОРИО И САРАЈЕВО И СТРАНЦЕ:

СВИ КОЈИ СУ НЕЗАДОВОЉНИ „СЛОВОМ ДЕЈТОНА“ - МОРАЋЕ ДА ЖИВЕ С ТИМ

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изразио је уверење да ће Српска већ у 2014. години имати стопу раста БДП изнад два одсто, што ће сигурно бити један од ретких случајева у региону.

         „Током 2015. године требало би да се настави тај замах раста БДП-а и то ће бити сигуран знак изласка из рецесије у коју смо упали претходних година, пре свега, због регионалних економских кретања“, рекао је Додик Срни.

         Он је поновио да је Српска стабилна, иако фукнционише у условима тешке економске регионалне и светске кризе, те изналази властите начине како би одреаговала на све изазове.

         „Република Српска је ликвидна, са добрим изгледима, с обзиром на значајне инвестиције које су већ отпочеле да се реализују - од термоелектрана до аутопутева, те чињенице да ће Влада у наредном периоду осмислити директан програм подршке реалном сектору, привреди“, истакао је Додик.

         Говорећи о будућности Српске, Додик је истакао да је кључно питање да политичка структура у Републици Српској не дозволи никаву ревизију Дејтонског споразума и враћање на такозвани „дух Дејтона“.

         „Слово Дејтона“ кључно је питање за будућност овог простора - нагласио је Додик и наставио:

         - Сви они који су тиме незадовољни мораће да живе с тим. И ми смо незадовољни Дејтонским споразумом, али га поштујемо, и наставићемо да га поштујемо и не тражимо решења путем неких духова него путем реалног живота.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари