Додик: Српска попис који форсирају Бошњаци и странци не прихвата, ускоро ће објавити своје резултате пописа

ПРЕДСЕДНИК РС УПОЗОРИО ДА И ПОПИСНА ФАРСА ОД БИХ ПРАВИ ИЛУЗОРНУ ДРЖАВУ

Милорад Додик

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да данашње објављивање резултата пописа у БиХ показује сву фарсу коју БиХ живи и поручио да Српска ова резултате неће ни прихватити ни објавити.

        Додик је оценио да се од БиХ прави потпуно илузорна земља настојањима да се једна истина коју форсирају Бошњаци, а која њима одговара, наметне и другима.

        „То је нешто што мора свима да буде јасно. Несхватљива је ароганција и настојање да се резултати објаве на овај начин, упркос јасним ставовима Народне скупштине и свих институција РС. То је учињено уз очигледну асистенцију међународног фактора у БиХ који је још једном показао да је дефинитивно навијачка страна, а не страна која би требало да овдје обезбеди објективне и консензусом договорене процедуре и, наравно, на основу тога и податке“, истакао је Додик.

        Он је нагласио да је веома јасно да Српска неће признати ову врсту пописа и неће ни објавити те резултате, јер су спекулативни.

        „Из овога смо видели све и још једном се потврдила та ароганција међународног фактора и домаћих политичких фактора у Сарајеву који су настојали да на овај начин игноришу РС“, оценио је председник Српске.

        Он је навео да су закључци парламента Српске веома јасни и да, што се тиче пописа, РС треба да иде својим путем и објави своје резултате.

        „Ми ћемо веома брзо одржати нову седницу Народне скупштине и донети закон о попису који је неопходан да бисмо објавили своје резултате којима ми располажемо. Тако да је ово што су они учинили у Сарајеву узалудан посао, који више штети БиХ него што јој користи. Ако неко хоће да БиХ буде што је више могуће неуспешна земља, онда је ово доказ и повод да се тако нешто тврди“, поручио је Додик

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари