ДОДИК: Српска православна црква је основа идентитета српског народа

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ПОСЕТИО БАЊАЛУЧКОГ ВЛАДИКУ ЈЕФРЕМА

  • Нема снажније институције у српском народу у Републици Српској, Србији и расејању која данас обједињава српски народ као што то чини СПЦ, нагласио Милорад Додик
  • Надамо се да ће напредовати наша Српска и СПЦ у Српској и да ће Српска бити довољан оквир за добар, пријатан и угодан живот свих њених грађана - рекао је владика Јефрем 

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Српска православна црква (СПЦ) основа идентитета српског народа.
       „Ми поштујемо оно што данас ради СПЦ и сматрамо да је то једна од несумњивих вредности које треба да се поштују и уважавају. Нема снажније институције у српском народу у Републици Српској, Србији и расејању која данас обједињава српски народ као што то чини СПЦ“, рекао је Додик новинарима након посете бањалучкој Епархији и разговора са владиком бањалучким Јефремом.

       Додик је додао да га радује чињеница што велики број верника присуствује службама у црквама, чиме показују свој однос не само према цркви, већ и свом идентитету - православљу.

       Предсједник Српске је истакао да традиционални поздрав „Мир Божији, Хриостос се роди!“ представља најснажнију поруку мира, подсетивши да се на данашњи дан Христовог рођења окупљају породице и пријатељи.

       Додик је честитао Божић владики бањалучком Јефрему и изразио поштовање за све што је учинио на јачању СПЦ у бањалучкој епархији. „Бањалучка епархија постала је пример како треба приступити квалитетној изградњи објеката и цркава“, истакао је Додик.
Додик је свим православним хришћанима честитао Божић, уз традиционални поздрав „Мир Божији, Христос се роди!“.

       Његово преосвештенство владика бањалучки Јефрем рекао је новинарима да су односи власти Републике Српске према СПЦ углавном добри.

       „Надамо се да ће то ићи узлазном линијом, те да ће напредовати наша Српска и СПЦ у Српској и да ће Српска бити довољан оквир за добар, пријатан и угодан живот свих њених грађана“, закључио је владика Јефрем.

       Владика Јефрем изразио је захвалност председнику Додику на посети Епархији бањалучкој, те свим верницима православне вероисповести честитао Божић уз традиционалан поздрав „Мир Божији, Христос се роди!“.

       Састанку председника Републике Српске и владике Јефрема присуствовао је вршилац дужности директора Републичког секретаријата за вере Јово Турањанин.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари