ДОДИК: Српски представници у институцијама БиХ не представљају Српску већ своје партије

ОПАСНО ЈЕ ШТО ГУБИМО РАВНОПРАВНОСТ У ВРХУ БиХ ИАКО САРАЈЕВО НИЈЕ МЕСТО У КОЈЕ ЋУ ИКАД ВОЛЕТИ ДА ОДЕМ

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да српски представници у заједничким институцијама БиХ не представљају Републику Српску, већ само своју политичку опцију.

         - То је проблем који нас је довео у оштро политичко сукобљавање - рекао је Додик.

         Он је појаснио да су представници Српске у заједничким органима БиХ у суштини делегати Републике Српске и да је тако било до сада.

         - Сада није тако. Сад имамо људе који се баве неким својим политичким опцијама и угрожавају равноправност Републике Српске и Срба - рекао је Додик за Радио-телевизију Војводине.

         Он је навео пример избора неких комисија где се, како је рекао, у прошлости јасно и прецизно знало где колико којих представника народа треба да буде.

         - Тај баланс је некако урушен и ми губимо равноправност на нивоу Сарајева - рекао је Додик.

         Он је истакао да су српски представници на обележавање седам година од оснивања Српске напредне странке у Београду позвани појединачно и да су појединачно и дошли.

         Додик је навео да је поразговарао са српским чланом Председништва БиХ Младеном Иванићем, те оценио да се са Иванићем може водити дијалог, док се са председавајућим Дома народа Парламентарне скупштине БиХ Огњеном Тадићем тада само формално поздравио.

         - Јесмо се тамо нашли, али као посебно позвани гости. Нисмо ништа причали о ситуацији у Републици Српској. Покушали смо у два наврата да се састанемо у Бањалуци са овима који су отишли у Сарајево, па пошто то нисмо успели, из Сарајева су дошли у Београд. Мени је сасвим свеједно да ли је то Бањалука или Београд, али ништа нисмо причали о томе - појаснио је Додик.

         Председник Српске је поновио да Сарајево не доживљава као место где би икада волео отићи, али да то понекад мора због посла који обавља.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари