ДОДИК: Странци су у Српску убацили 10 милиона $ да би нам приредили неко своје „пролеће“

ТВРДИ ДА ЈЕ ЦИЉ - СКЛОНИТИ ДОДИКА, ДОВЕСТИ МАРИОНЕТЕ,

А РС ИСПРАЗНИТИ И ОДУЗЕТИ ЈОЈ СВЕ НАДЛЕЖНОСТИ

  • Предложио да се север косова припојити Србији, а да Београд југ призна као независну државу, уз позив Србима из енклава да одлуче хоће ли да пређу у централну Србију или да остану да живе у независној држави Косово 
  • Иницирао да српски споменици културе, цркве и манастири буду под међународном заштитом, а да се Србима са југа понуди земља и омогући изградња кућа у Србији и Републици Српској. Додао да је спреман да их позове и да им то понуди

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је да располаже информацијама да пристиже новац да би се у Српској спремило неко „пролеће“, да се он уклони, а РС одузму све надлежности.

       „Располажем информацијама да је овде ушло 10 милиона долара да би се подржале разне невладине организације. Говори се о неком „пролећу“ и овде“, навео је Додик.

       Он је за „Вечерње новости“ рекао да зна веома прецизно ко дистрибуише паре, коме и са којим циљем, те напоменуо да се врше притисци на медије, покушава да се направи атмосфера улице, немира.

       „Наравно, циљ је један: склонити Додика. Довести марионете. Испразнити Српску. Одузети јој све надлежности“, навео је Додик.

       Он је поручио да неће променити свој основни политички став и да неће дозволити да, због било чије ујдурме, напусти функцију на коју га је изабрао његов народ.

       „Ако дођем у ту позицију, тражићу да се народ изјасни да ли треба да идем. Ако народ каже да нисам достојан овог места, одмах ћу отићи. У супротном, тешко“, рекао је Додик.

       Он је поручио да неће одустати ни у условима да му се забрани политичко деловање и да га прогоне, наводећи да ће, ако се то деси, формирати велики народни покрет за самосталност Републике Српске.

       „Нама је најважнија стабилност коју ћемо сачувати. Република Српска данас је свесна себе, без ње нема више ниједне одлуке. То никада више не смемо испустити из руку, јер нас онда неће бити. Желим да, ко год дође после мене, има основ који чува Српску. Ако је препустимо странцима, од ње неће остати ништа“, рекао је Додик.

       Додик је такође упозорио да се нација налази на танкој ивици - да буде моћна или никаква.

       На нацији је сада да пресече. У Србији тако што ће коначно изнети став о Косову. У Српској тако што ће се одупрети страном фактору.

       Додик је оценио да је Томислав Николић изнео „један јак став“ о КиМ. Указао је и да је то већ узнемирило странце који су навикли на политику без става и који су такве политичаре увек протежирали. Али, сам став није оно што сматра решењем.

       Додао је да је моћна Србија општенационални интерес.      

       У име „општенационалног интереса“ изнео је свој поглед на решење косметског проблема:

        - Сматрам да сам, са позиције националног интереса, позван да кажем шта је мој предлог. И рећи ћу сада: то су две државе, два народа. Србија треба да каже под којим условима је спремна да призна Косово. Једино тако што ће се север припојити Србији, а југ признати као независну државу. Српска национална политика, у којој сам ја спреман да учествујем, истовремено треба да буде припајање севера и позив Србима из енклава да одлуче хоће ли да пређу у централну Србију или да остану да живе у независној држави Косово. Да им се понуди земља и омогући изградња кућа у Србији и Републици Српској. Спреман сам да их позовем и то им понудим. И овај народ овде, сигуран сам, радо би их дочекао. Наравно, њихова имовина би ушла у фонд државе Србије, не би била будзашто продата. А споменици културе, цркве и манастири да буду под међународном заштитом.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари