ДОДИК: Стварањем ФБиХ правили војни савез против Срба

ПРЕДСЕДНИК РС: ФОРМИРАЊЕ ФЕДЕРАЦИЈЕ БИХ БИЛО ЈЕ СИСТЕМСКА ГРЕШКА

  • Показује се да је стварање ФБиХ погрешна одлука коју ће Европа морати да доведе у питање или да је посматра на савим други начин. Није праведно према РС, која може да испуни све тражене реформе у њеном оквиру, да буде кажњена на европском путу, истакао је Милорад Додик у Требињу

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је Срни да је стварањем Федерације БиХ направљена системска грешка и да је сада јасно да је тај потез био мотивисан да се направи војни савез против Срба и Српске.

        Додик је синоћ у Требињу рекао да је Федерација БиХ својим нефункционисањем успела да зароби целу БиХ што показује њена неспремност да преживи, а поготово да обезбеди свој европски пут, што највише кошта Српску.

        Српска има институционални и сваки други капацитет да прилагоди своје законодавство европском и спремна је да убрзано иде ка Европи, рекао је Додик, нагласивши да то није довољно јер је ЕУ опредељена да прати целу БиХ.

        „Показује се да је то погрешна одлука коју ће Европа морати да доведе у питање или да је посматра на савим други начин. Није праведно према РС, која може да испуни све тражене реформе у њеном оквиру, да буде кажњена на европском путу“, истакао је Додик.

        Председник Српске је поручио да би они, који су способнији и спремнији, требало да буду брже примани и награђивани, а не да чекају оне који то нису као што је ФБиХ.

        Додик је поновио да је ФБиХ у перманенетној кризи и не показује способност да преживи, већ проузрокује системске проблеме у целој БиХ.

        „Раније су се проблеми настојали решити тако што се та криза из ФБиХ генерализовала и преносила на ниво БиХ тражећи промене неких уставних аранжмана“, истакао је Додик који је у Требињу присуствовао прослави крсне славе града - Преображење Господње.

        (Независне новине)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари