ДОДИК: То је савез за сахране, а не савез за промене

ЛИДЕР СНСД ОШТРО ОДРЕАГОВАО НА ПОЛИТИЧКО УДРУЖИВАЊЕ БОСИЋА, ЧАВИЋА И ИВАНИЋА

  • Формирали Савез за промене који ће наступати на наредним општим изборима као јединствен политички блок са заједничким кандидатима за председника Српске, члана Председништва БиХ из Српске, као и да ће заједнички формирати законодавну и извршну власт на свим нивоима у Српској и БиХ

        ЛИДЕР Савеза независних социјалдемократа (СНСД) Милорад Додик оценио је да формирање Савеза за промене у Републици Српској више говори о немоћи, него о моћи, јер ту нема ништа ново и не доноси никакве промене.

        „Они су доказ прошлости и сахране коју би они учинили од Српске ако дођу у позицију, а убеђен сам да неће доћи“, нагласио је Додик, коментаришући потписивање Декларације о основама политике будућег заједничког деловања Савеза за промене.

        Додик је на конференцији за новинаре у Бањалуци истакао да је то „савез за сахране, а не промене“, имајући у виду да је реч о „рециклираним људима који су и пре 20 година имали прилику да покажу да ли имају потенцијал“.

        „Не верујем да имају потенцијал, јер су додатно ушли у године, а за промене треба полет, који се налази у СНСД-у, јер се показао као такав. Немогуће је очекивати промене са људима као што су Драган Чавић, Младен Босић и Младен Иванић“, оценио је Додик.

        Додик је напоменуо да Чавић има „иза себе сумњиву политичку биографију у вези са Сребреницом и много чиме другим што се дешавало“.

        „И остало што је окупљено, говори о њиховом потенцијалу. То су помпезно најављивали, а већ се данас показало да то није како су очекивали, имајући у виду одазив и потписнике декларације“, сматра Додик.

        Он је додао да опозиција има право да се окупља, али да ништа ново није понудила, јер је реч о „рециклираној маси људи са старим идејама, мржњом и жељом са осветама, без потенцијала“.

        „Они су део структуре која жели да у Српској дође до мекше политичке структуре, а до ње се долази ако имате људе који су сами себи довољни, као што је Иванић, због чега је много људи напустило ПДП. Има добрих људи и у СДС-у, али је политика те партије веома лоша, јер омогућава убеђење да је могуће са другом структуром људи ударити на надлежности Српске и створити нову могућност за институционално јачање БиХ“, оценио је Додик.

        Декларацију о основама политике будућег заједничког деловања Савеза за промене су данас у Бањалуци потписали председник СДС-а Младен Босић, ПДП-а Младен Иванић, НДП-а Драган Чавић, СРС Републике Српске Миланко Михајлица, СНС-а Хаџи Јован Митровић, Тихомир Глигорић из Српске алтернативе, те представници неколико невладиних организација (НВО), међу којима Никола Дроњак из НВО „Слободна Република“, као и члан Председништва Борачке организације Српске Жељко Лалић.

        У Декларацији се наводи да ће Савез наступати на наредним општим изборима као јединствен политички блок са заједничким кандидатима за председника Српске, члана Председништва БиХ из Српске, као и да ће заједнички формирати законодавну и извршну власт на свим нивоима у Српској и БиХ.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари