ДОДИК: У БиХ има око 3.400 оних који су спремни за индивидуални терор

ПРЕДСЕДНИК СРПСКЕ ОЦЕНИО ДА ЈЕ ДВОСТРУКО УБИСТВО У РАЈЛОВЦУ

- ТЕРОРИСТИЧКИ АКТ

Милорад Додик

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да је синоћњи напад у Сарајеву акт тероризма који је за сваку осуду, те да је евидентно да је мотивација био радикални ислам, а циљ случајан, није биран.

        Додик је, у паузи конференције у Београду „Дејтонски споразум - две деценије мира и поуке за свет“, рекао новинарима да је веома јасно да нису на најбољи начин и озбиљно схваћена ранија упозорења да у БиХ постоје појединци за које обавештајна заједница у БиХ тврди да их има око 3.400, који су спремни да изврше индивидуални терористички акт.

        „Када томе додате чињеницу да се у БиХ враћају такозвани ратници такозване ,Исламске државе’ и да они доносе нестабилност, као и да се не прихвата закон који предвиђа казне за оне који одлазе на страна ратишта, онда је БиХ сигурно један од ургентних простора који је изложен актима индивидуалног тероризма“, рекао је председник Српске.

        Вехабија Енес Омерагић (34) убио је синоћ припаднике Оружаних снага БиХ Армина (Муриса) Салкића и Недељка (Душана) Радића. Приликом напада Омерагић је узвикивао „Алаху екбер“.

        Вехабија је после напада извршио самоубиство.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари