ДОДИК: У глобалној припреми хаоса у Српској и БиХ учествовала је и СДС

НАВЕО ДА СУ 99 ОДСТО ДЕМОНСТРАНАТА БОШЊАЦИ И ДА ПОЈЕДИНЦЕ ПЛАЋАЈУ ИЗ КАНЦЕЛАРИЈЕ НАТАШЕ КАНДИЋ

  • „Република Српска мора имати стабилност како би очувала уставну позицију, јер постоји део странаца који промовишу концепт девастирања и укидања Српске. Наш опстанак на овим просторима зависи од снаге Српске која не сме бити мања од постојеће”, рекао је председник РС за Радио-телевизију Републике Српске
  • У Српској не смемо бити наивни, јер се жели креирати ново уређење БиХ у коме не би било ентитета. Република Српска може опстати само са јаком структуром власти”, прецизирао је Милорад Додик

         ПОСТОЈАО је план да се протести из Федерације БиХ прошире на целу Српску, што су прихватиле опозиционе партије предвођене СДС-ом и ПДП-ом.

Ово је објавио председник Републике Српске Милорад Додик. При том је подвукао:

         „СДС је учествовала у глобалној припреми хаоса у Српској и БиХ. Та странка је фактор нестабилности”, оценио је Додик, напоменувши да безбедносна ситуација у Српској није упитна и да се неће дозволити њено нарушавање.

         Додик је нагласио да су странци незадовољни ситуацијом у БиХ и да желе да сруше јаку власт у Српској и да централизују БиХ.

         Председник Српске је истакао да је међународна заједница у БиХ наметала економске и друге реформе, те да она има концепт дестабилизације Српске, што актуелна власт неће дозволити.

         „Република Српска мора имати стабилност како би очувала уставну позицију, јер постоји део странаца који промовишу концепт девастирања и укидања Српске. Наш опстанак на овим просторима зависи од снаге Српске која не сме бити мања од постојеће”, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

         Он је навео да су 99 одсто демонстраната Бошњаци и да појединце плаћају из канцеларије Наташе Кандић /извршног директора Фонда за хуманитарно право у Србији/.

         „У Српској не смемо бити наивни, јер се жели креирати ново уређење БиХ у коме не би било ентитета. Република Српска може опстати само са јаком структуром власти”, прецизирао је Додик.

         Он је поновио да Република Српска од преноса надлежности на ниво БиХ није имала никакве користи и да ће Српска поштовати Дејтонски мировни споразум.

         Председник Српске је додао да је поносан на борце и студенте који су одбили да крену у протесте.

         Говорећи о захтевима за одржавање превремених избора у Српској, Додик је рекао да ће их СНСД подржати уколико их жели опозиција.

         „Подршка мени и СНСД је највећа у Републици Српској. Представницима опозиције - Младену Босићу, Младену Иванићу и Драгану Чавићу - странци су крајем прошле године рекли да на изборима не могу победити СНСД”, истакао је Додик.

         Он је прецизирао да Бошњаци траже централизацију изборног процеса што је неприхватљиво, те да СНСД нема коалициони однос са странкама из Федерације БиХ.

         Председник Српске је рекао да је опозиционарима речено да се у Српској мора догодити улица, јер не желе власт која ће сарађивати са Русијом.

         „Знамо да постоје проблеми са којима се сусреће Српска, али се тренутно реализују значајни инфраструктурни пројекти у Српској међу којима је и изградња термоелектране `Станари`. У време власти СДС-а и ПДП-а фирме су продаване у бесцење и знамо какав је био стандард грађана”, истакао је Додик, те позвао све политичке снаге у Српској на дијалог.

         Он је изјавио да власт и институције Српске имају задатак да Република Српска остане мирна и да не буду створене претпоставке за масовне уставне промене у БиХ.

         Додик је оценио да је Република Српска стабилна и сигурна у сваком погледу, те истакао да су протести у Федерацији БиХ политички обојени, а да су их у Српској организовале бошњачке невладине организације и политичке партије.

         Коментаришући састанак у Београду са првим потпредседником Владе Србије Александром Вучићем, Додик је рекао да је састанак био веома битан и да је важно што је Србија реаговала брзо.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари