Додик у Пекингу потписао споразум о стратешком партнерству Српске са компанијом „Хуавеј“

УСПОСТАВИО И САРАДЊУ СНСД СА КОМУНИСТИЧКОМ ПАРТИЈОМ КИНЕ

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик и директор продаје компаније „Хуавеј“ за Балкан потписали су данас у Пекингу Споразум о стратешком партнерству Српске и ове компаније.

        Додик је истакао да је „Хуавеј“ једна од три најмоћније светске компаније за телекомуникације и информационе системе.

        „Споразум подразумева успостављање система везаних за сигуран град и безбедност подручја, успостављање засебне телекомуникационе и ИТ технологије за функционисање Владе, а могуће је да се прошири и на друге секторе - привреда, здравство, саобраћај...“, рекао је Додик за Радио-телевизију Републике Српске.

        Он је изразио задовољство што је имао прилику да посети компанију „Хуавеј“ и у име Српске потпише споразум, те да се упозна са заинтересованошћу ове компаније да буде присутна у Српској и помогне јој у примени онога што је неопходно да би била интегрисани део друштва.

        Додик би данас требало да посети и „Чајна роуд енд бриџ корпорејшн“.

        Председник Српске и министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић јуче су са генералним директором компаније „Синофарм“ Ли Каном потписали Споразум о изградњи нове болнице у Добоју.

        Додик се јуче састао и са главним менаџером компаније „Чајна машинери инжењеринг корпорације“ Сун Баиемом, а кинески саговорници су том приликом изразили интересовање за изградњу Термоелектране „Гацко два“.

        Додик, који је и председник СНСД-а, и шеф Одјељења за међународне послове Комунистичке партије Кине Сонг Тао озваничили су у Пекингу почетак сарадње две партије.

        Делегација Републике Српске, коју предводи Додик, борави у вишедневној посети Кини.

        Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари