ДОДИК: За план који је Николић открио знају Чавић, Босић и остали полтрони ђавола у Бакировом лику

ПОРУЧИО ИМ ДА СЕ „НИКО НЕЋЕ ИГРАТИ СА СРПСКОМ“

- СМАТРА ДА ЈЕ ГЛАВНА УЛОГА НАМЕЊЕНА ЧАВИЋУ

Милорад Додик

  • Милорад Додик нагласио да ових дана живи своје најбоље политичке дане зато што види да људи у Републици Српској желе да одбране оно што јесте Српска: „Људи не разумеју издају коју врши Савез за промјене, који покушава да угрози институције“

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик рекао је данас да се нико неће играти са Републиком Српском и истакао да су све институције Српске ангажоване у одбрани Републике.

       Додик је, поводом изјаве председника Србије Томислава Николића да је информисан да постоји план за рушење власти у Републици Српској, истакао да је Николић често у контактима са страним дипломатама, има своје изворе и захвалан му је што је из одговорности коју има нашао за сходно да то саопшти.

       „То ништа није нетачно и све је логично јер ако он разговара са дипломатама, онда је разумљиво да то и пренесе“, истакао је Додик и нагласио да је од Николића „рационално“ што је то саопштио.

       Председник Српске је истакао да је најважније да Николић није насео на изјаве председника НДП-а Драгана Чавића - од Сребренице, па до сарадње са Педијем Ешдауном са којим је договарао све најгоре за Републику Српску, а сада у сарадњи са лидером СДА Бакиром Изетбеговићем покушава да „докине Републику Српску на најбруталнији начин“.

       Додик наглашава да је то примећено и у региону.

       Према његовим речима, „Чавић, лидер СДС-а Младен Босић и остали Изетбеговићеви полтрони сасвим добро знају за тај план“, али морају да знају да су све институције Републике Српске „упрегнуте у потребу да одбране Републику Српску“.

       Према његовим речима, непримерени су Чавићеви коментари у федералним медијима где једино може да нешто каже, мада је и то неозбиљно.

       „Постоји пет тачака у којима је Чавић предвиђен као лидер тог процеса. Човек који је прихватио да се преда ђаволу у лику Бакира Изетбеговића, што се тиче Републике Српске“, истакао је Додик и додао да, када би њега Изетбеговић похвалио, онда би то сматрао увредом.

       Додик је напоменуо да ових дана живи своје најбоље политичке дане зато што види да људи у Републици Српској желе да одбране оно што јесте Српска и где год буде сви ми пружају подршку у томе.

       „Људи не разумеју ту издају коју врши Савез за промјене, који покушава да угрози институције, а оне се најбоље угрожавају када на место предсједника Републике упорно износите силне лажи“, истакао је Додик.

       Према његовим речима, то није политички рад и деловање, него издаја која је видљива и она ће се показати свих ових месеци који долазе.

       „Знам да њима није згодно јер треба да извршавају планове, а са друге стране народ све више препознаје ту причу. Не ради се овде о одбрани Милорада Додика. Ја сам потпуно способан да сам себе одбраним и то што сам председник Републике ме спречава да покажем ту своју способност. Али, као председник Републике морам да реагујем онако као председник који има уставна овлашћења. Међутим, неке су ствари од стране њих превршиле меру“, рекао је Додик.

       Срна

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари