„Једног дана је неминован референдум који ће одлучити да ли има или нема Босне

„У СРПСКОЈ ПОСТОЈЕ ДВА НЕПОМИРЉИВА ПОЛИТИЧКА БЛОКА ИЗМЕЂУ КОЈИХ ЋЕ НАРОД МОРАТИ ДА СЕ ОПРЕДЕЛИ”

Милорад Додик

  • „Неће проћи Бакир Изетбеговић, као што није прошао ни Алија Изетбеговић, без обзира што делује да сада има подршку (Младена) Босића, (Младена) Иванића и (министра иностраних послова БиХ Игора) Црнадка. Бакир не може да прође, јер нема подршку српског народа. Он има подршку превараната, који су на изборима преварили српски народ и приклонили се Изетбеговићу у његовој намери да створи унитарну БиХ”
  • „Никада у историји није било оправдања за издају, и они који то раде, на крају пута ће морати да се суоче са својом издајом, коју безочно врше промовишући институције БиХ, дајући им значај који те институције немају, а игноришући институције Српске. То је “учешће у плану дестабилизације Српске о којем је говорио и председник Србије Томислав Николић”
  • „За свакога би било најбоље да се три народа у БиХ разиђу и формирају своје државе за себе и да се онда једног дана сретну и кажу: ево, можемо да направимо заједничко нешто”

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик оптужио је вечерас коалицију Савез за промјене, која је на власти на нивоу Босне и Херцеговине, али у опозицији у РС, “за издају и подаништво” онима који желе да створе унитарну и централизовану Босну и Херцеговину.

         Он је рекао да су представници Савеза за промјене (СДС, ПДП, НДП) ”поданици” бошњачког члана Председништва БиХ Бакира Изетбеговића, који жели да реализује шеријатску државу, што је, како је навео, заговарао и његов отац, некадашњи председник БиХ Алија Изетбеговић.

         “Неће проћи Бакир Изетбеговић, као што није прошао ни Алија Изетбеговић, без обзира што делује да сада има подршку (лидера СДС Младена) Босића, (српског члана Председништва БиХ Младена) Иванића, (министра иностраних послова БиХ Игора) Црнадка. Он не може да прође, јер нема подршку српског народа. Он има подршку превараната, који су на изборима преварили српски народ и приклонили се Изетбеговићу у његовој намери да створи унитарну БиХ”, рекао је Додик у интервјуу за Радио-телевизију РС.

         Он је истакао да у Републици Српској постоје два непомирљива политичка блока, између којих ће се народ морати да се определи.

         “Сада у институцијама БиХ седе Срби који су спремни да раде за интересе неких других људи који долазе са Запада и ових из Сарајева, и све то што они раде, у функцији је јачања централизације и унитаризације БиХ”, оценио је председник РС.

         По његовим речима, представници Савеза за промјене су “по политичком концепту унитаристи, који своје издајништво правдају нападима на личности из власти Републике Српске и пласирањем прича о криминалу без аргумената”.

         “Никада у историји није било оправдања за издају, и они који то раде, на крају пута ће морати да се суоче са својом издајом, коју безочно врше промовишући институције БиХ, дајући им значај који те институције немају, а игноришући институције Српске”, казао је Додик.

         Он је нагласио да је то “учешће у плану дестабилизације Републике Српске о којем је говорио и председник Србије Томислав Николић”.

         Додик је истакао да није битан он и напади на њега, пласирањем о наводној умешаности у криминалне радње, већ институције РС и њена стабилност.

         Председник РС је даље рекао да је једног дана неминован референдум, који ће одлучити “да ли има или нема Босне”, додавши да је то демократска и цивилизацијска тековина коју нико не може забранити.

         “За свакога би било најбоље да се три народа у БиХ разиђу и формирају своје државе за себе и онда једног дана се сретну и кажу ево, можемо да направимо заједничко нешто”, казао је Додик.

         Наметање БиХ из Сарајева, додао је, није могуће и због тога власти РС морају да реагују на таква наметања.

         Он је још казао да су Срби у БиХ у тој земљи “зато што морају, а не зато што је воле”, поновивши да су Срби из РС “загледани” у Србију.

         По његовим речима, Србија је доминантна земља у региону, која је опредељена за мир, која поштује Дејтонски споразум, тако што поштује територијални интегритет БиХ, али и подржава РС.

         (Бета)

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари