ДОДИК: Јеремић на челу ГС УН за РС је прворазредно питање

ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ УПОЗОРИО САРАЈЕВО

И ПАРТНЕРЕ ИЗ ДРУГОГ ЕНТИТЕТА

  • Ако изостане БиХ-подршка кандидатури Вука јеремића за председавајућег генералном скупштином УН, Српска ће сматрати недопустивим - нагласио је Милорад Додик

        УКОЛИКО изостане подршка БиХ шефу српске дипломатије Вуку Јеремићу за избор председавајућег Генералне скупштине УН, то значити да БиХ не жели да уважава Српску - упозорио је председник Републике Српске Милорад Додик Сарајево и партнере из другог ентитета.

        Свој став Додик је, након састанка са Јеремићем у Бањалуци, објаснио овако: „То именовање је прворазредно политичко питање за Републику Српску и Српска ће сматрати недопустивим ако изостане подршка БиХ“.

        Говорећи о процесу европских интеграција, Додик је поздравио чињеницу да је Србија постала кандидат, истичући да је у то уложила максималне напоре. Посебно је нагласио да је Српска „незаобилазан фактор у процесима европских интеграција“ и да на том плану трпи штету због неспособности БиХ,  углавном ради недостатка компромиса.

        Додик је истакао одлучност и потребу Српске за наставак „структуралног дијалога о реформи правосуђа у БиХ“.

        Јеремић је оценио да је ОХР кочница напретка БиХ, али и региона. Он је напоменуо да је у условима позитивних промена у региону врло тешко оправдати останак ОХР-а.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари