Рушење Додика и РС испланирано у Минхену, штаб операције опет у Будимпешти

У ТАЈНОМ САВЕТОВАЊУ УЧЕСТВОВАЛИ И САВЕТНИЦИ ЗА НАЦИОНАЛНУ БЕЗБЕДНОСТ ЗЕМАЉА ЕУ И ДИРЕКТОРИ ОБАВЕШТАЈНИХ АГЕНЦИЈA

  • Ангажовани и неки „домаћи политичари“ и блиски Додикови сарадници и невладине организације 
  • Наводно и Београд, а не само Загреб, и западне дипломатије, потпуно сагласни да Додиково лидерство треба што пре ограничити, а Српску што више дестабилизовати

        ПОТПУНО сламање Републике Српске и неутралисање њеног председника Милорада Додика било је тема међународне конференције у Минхену, а свака невладина организација, укључена у тај пројекат, добила је задатак шта треба да ради и извештаје о томе доставља у Будимпешту - објавио је Блиц.

       Међу учесницима конференције били су саветници за националну безбедност земаља ЕУ и директори обавештајних агенција.
Процена креатора сламања Српске је да ће она најлакше бити урушена кад се са позиције уклони Додик који је, према њиховом мишљењу, персонификација државности и снаге Републике Српске.

       Према сазнањима Блица, сценаристи су ангажовали и неке домаће политичаре, па чак и блиске Додикове сараднике, али није познато под којим условима су пристали на сарадњу.

       Сви морају да извештаје редовно подносе централи у Будимпешти, истиче Блиц и наглашава да је наредних дана потребно обратити пажњу на извештаје неких невладиних организација о раду институција Републике Српске.

       Према тврдњама извора листа, Домагој Маргетић и Дарко Трифуновић само спинују праву акцију која треба да уследи.
Блиц наводи, позивајући се на своје изворе, да су Загреб, Београд и земље западне дипломатије потпуно сагласне да Додиково лидерство треба што пре ограничити, а Српску што више дестабилизовати.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари