ДОДИК: Србин сам са заблудом о Југославији, данас браним само Српску, Србију и Српство

УСТАНКЕ СУ ДИЗАЛИ САМО СРБИ, А НЕ САРАЈЕВО – ИЗЕТБЕГОВИЋЕВ ОТАЦ ЈЕ БИО У ХАНЏАР ДИВИЗИЈИ

  • Они који су мешетарили и заговарали распад Југославије, данас заговарају БиХ, иако се увек говорило да је БиХ Југославија у малом. Како не може велика, а може мала Југославија

         ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик изјавио је да су устанци против фашиста у Другом светском рату на територији тадашње БиХ подизани само у крајевима гдје су живели Срби, али су на крају рата, кад се видело ко су победници, примили и друге народе у партизански покрет дозвољавајући потом и њихово величање као антифашиста.

         „Нису сви муслимани били у Ханџар дивизији нити су сви Хрвати били у усташама, као ни сви Срби у партизанима. О томе не треба ћутати, али устанак није дигнут у Сарајеву”, рекао је Додик на обележавању 73 године од Битке на Козари које први пут заједнички организују владе Србије и Републике Српске.

         Председник Републике Српске је навео да данашњи датум сигурно не би био обележаван да нема Републике Српске јер се не може очекивати да би то организовао Бакир Изетбеговић, будући да му је отац био у Ханџар дивизији.

         „Ми само тражимо слободу и упорно је тражимо, а она нам се упорно оспорава. Док други величају своју историју, ми не смемо да поклекнемо јер српска историја је света и увек на правој страни, на страни цивилизацијске слободе, за глобалну слободу и глобални мир”, истакао је Додик.

         Он је оценио да они који су мешетарили и заговарали распад Југославије, данас заговарају БиХ, иако се увек говорило да је БиХ Југославија у малом.

         „Како не може велика, а може мала?”, упитао је Додик.

         Додик је нагласио да је он дете Козаре и да је одрастао и васпитаван на вредностима Козаре.

         „Србин сам који је имао заблуду о Југославији. Данас сам Србин спреман да брани Републику Српску, Србију и укупно Српство“, закључио је Додик.

          (Срна)

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари