Биљани смешно што је „пала” због кокаина!

АЛО: Оптужница за држање опојних дрога против познате списатељице већ стигла у суд

* Драмском писцу Биљани Србљановић (41), код које је полиција пронашла кокаин, могло би ускоро да почне суђење у Вишем суду у Београду. Оптужница је у суд стигла пре недељу дана, а предмет је додељен судији Владимиру Дурузу, сазнаје „Ало!“

* Србљановић преко Твитера покушава да исмеје све што јој полиција приписује: „Молим ‚Ало!‘ да ми стави бољу слику, на овој изгледам као ухапшена. Зна ли неко где се продаје прибор за ОТО? Вазелин имам. Остало ми од прошлих избора, кад сам снимила порно“

* Биљани прети казна до три године затвора, али јој се може изрећи новчана казна или условна осуда. Најмања новчана казна за ово дело је 100.000 динара, а највећа милион динара. Уколико открије од кога је набавила дрогу, она може бити ослобођена

* „Шта ти је наш народ, стигао ми СМС: ‚Па кад иде код уличних дилера уместо да оде до Странке, па лепо узме на велико, преко Синдиката...‘“, твитовао је Ненад Чанак

        ИПАК, изгледа да списатељица не хаје за озбиљност ситуације, па је јуче на свом налогу на социјалној мрежи „Твитер“, која се усијала од коментара, најпре констатовала да су „почели избори“, а потом твитовима прокоментарисала сам текст:

        „Молим ‚Ало!‘ да ми стави бољу слику, на овој изгледам као ухапшена. Зна ли неко где се продаје прибор за ОТО? Вазелин имам. Остало ми од прошлих избора, кад сам снимила порно“, поручила је Србљановићева.

        Неколико сати касније, након бројних коментара пратилаца на „твитеру“, поново се огласила: „Јавила бих се ја вама. Али нам у затвору не дају мобилне. Само бонсек у каладонту!“. Дописивање са твитерашима Биљана је зачинила и следећим постовима: „Ја сад идем мало у џим. Ако ме у међувремену пусте из затвора, неко да ми јави“ и „Звала ме Северина, љута ко пушка!“

        Како је „Ало!“ потврђено у Вишем суду, оптужница за недозвољено држање опојних дрога против ње стигла је у суд 14. фебруара, а њен адвокат има право приговора на оптужницу.

        - Након тога, уколико буде одбијен приговор, нема сметњи да се убрзо закаже и главни претрес код судије Дуруза - речено нам је у том суду.

        Адвокат Сеад Спаховић, Биљанин бранилац, изјавио је за „Ало!“ да још није добио оптужницу, те да ће о приговору накнадно одлучити.

        - Поступак против моје клијенткиње у полицији није био законит јер она није имала право на адвоката, а није био присутан ни тужилац - рекао је Спаховић. Међутим, у записнику са саслушања у полицији у који је „Ало!“ имао увид пише да је она пред браниоцем дала изјаву полицији коју је потом потписала. У полицији нам је поводом овог случаја појашњено да осумњичени не мора да буде саслушан у присуству тужиоца, али да је бранилац обавезан.

        Биљани прети казна до три године затвора, али јој се може изрећи новчана казна или условна осуда. Најмања новчана казна за ово дело је 100.000 динара, а највећа милион динара. Уколико открије од кога је набавила дрогу, она може бити ослобођена. Подсетимо, „Ало!“ је јуче објавио да је београдска полиција поднела кривичну пријаву против познате списатељице због кривичног дела неовлашћеног држања опојних дрога. Србљановићеву су припадници МУП-а ухватили 1. децембра прошле године, после куповине 0,87 грама кокаина од М. Станојчића, познатијег као Шоне. Она је, према полицијском записнику, два пута купила кокаин, и то, како је објаснила, сваки пут користећи посебан број телефона који је искључиво користила за куповину дроге. Биљана је и сама, према записнику, рекла да је 25. новембра 2011. године од познаника добила Шонетов број телефона. Затим, да је дан касније с њим ступила у контакт и да је од њега тада први пут купила грам кокаина, а други пут 0,87 грама, тог 1. децембра, у близини једне зграде на Дорћолу у којој станује када је у Београду. Оба пута му је дала по 60 евра.

        Међутим, иако је у полицији признала да је купила дрогу, код истражног судије 7. фебруара бранила се ћутањем. „Ало!“ је и јуче покушао да добије њену изјаву, али се она није јављала на редакцији познат број телефона. М. Станојчић, означен као дилер у овом случају, ухапшен је 16. јануара ове године.

 

Биља може да рачуна и на „наногвицу“?!

        - Уколико суд осуди Биљану Србљановић на годину дана затвора, она може казну да замени кућним притвором, који подразумева ношење електронске наруквице. Такође може да се договори са тужилаштвом да одређени новчани износ уплати у хуманитарне сврхе или да обавља рад у јавном у интересу (најчешће градско зеленило), а у том случају ће се против ње обуставити кривично гоњење. Она може бити и ослобођена казне уколико открије од кога је купила дрогу - каже адвокат Саша Николић из Београда.

 
Од Аздејковића ‚Вог‘, а од ЈК срце!

 

        Позната списатељица је од фолк диве Јелене Карлеуше као подршку са „твитера“ добила срце уз коментар: „Ако се после крађе милиона, учествовања у убиству премијера и тона коке прави турнеја, после грама иде кандидатура за председника“. Откриће „Ало!“ у шаљивом тону је коментарисао и лидер ЛСВ-а Ненад Чанак.       

        „Шта ти је наш народ, стигао ми СМС: ‚Па кад иде код уличних дилера уместо да оде до Странке, па лепо узме на велико, преко Синдиката...‘“, твитовао је Чанак.

        Познати геј активиста Предраг Аздејковић обећао је Србљановићевој да ће је „обилазити у затвору и доносити цигарете, шампањац и ‚Вог‘“.

        „Види се да је била у Чединој странци. А мислила је да је прашак за пециво...“, покушао је да буде духовит Аздејковић.

 
        ФДУ: Чекамо судски поступак

        Биљана Србљановић би, како сазнајемо, због судског поступка могла да има и озбиљних проблема на Факултету драмских уметности (ФДУ) у Београду, где ради као доцент на Катедри за драматургију.

        - О овом догађају ФДУ нема званичну информацију, па нема никаквог основа за покретање било каквог поступка. Тим пре што се њено досадашње понашање и педагошки рад могу оценити највишим оценама - поручио је за „Ало!“ декан ФДУ Зоран Поповић. На питање да ли би због проблема са кокаином Србљановићева могла да буде и суспендована, Поповић одговара:

        - Та питања ће бити актуелна и факултет ће предузети одговарајуће кораке у складу са законом и статутом Универзитета уметности и ФДУ уколико дође до судског поступка који би утврдио степен кривице и одговорности колегинице Србљановић.

 
„Мој син није дилер, све му је смештено!“

        „Мом сину је смештено, а он зна ко стоји иза тога! Он нема везе са дрогом, код њега није нађен ниједан грам. Мој син је фино дете, завршио је Економски факултет, а две године је усавршавао језике у Лондону. Никад у животу није осуђиван. Ми смо ситуирана породица, њему није потребно да ради тако нешто“, рекла је јуче за „Ало!“ мајка М. Станојчића. Како сазнајемо, Станојчић се на саслушању код истражног судије бранио ћутањем.

 

С.В. - Д. Ћ. - А. Д. - В. П. - Р. К.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари