ДАЧИЋ: Тадић и Николић неће успети да поделе Србију!

ЛИДЕР СПС ЗАОШТРИО РЕТОРИКУ

ПРЕМА ГЛАВНОМ КОАЛИЦИОНОМ ПАРТНЕРУ

  • Председнике ДС и СНС Ивица Дачић осумњичио - као и недавно - да само глуме како тобоже неће да се договорају. А ствари стоје обрнуто јер им је интерес исти, а то је - „да постоје само њихове две странке“
  • Индикативан је и Дачићев одговор на питање због чега је изјавио да ће на изборима „победити Тадића“. Јер, нагласивши претходно да своју изјаву сматра потпуно легитимном зато што из ДС никад досад и ни од кога није чуо да „неће победити СПС“, одмах је подвукао: „Зато и ја хоћу да победим и Тадића и Николића. СПС није ничији прирепак и привезак. Србија не припада Тадићу и Николићу“

        ГЛАВНИ коалициони партнер ДС - потпредседник Владе, министар полиције и први социјалиста Србије Ивица Дачић - поручио је Борису Тадићу и Томиславу Николићу да неће успети да поделе Србију на два дела.

        При том их је осумњичио - као и недавно - да само глуме како тобоже неће да се договорају. А ствари стоје обрнуто, нагласио је Дачић,  јер им је интерес исти, а то је - „да постоје само њихове две странке“.

        Потврђујући стару истину да приближавање избора мења агрегатно стање и наизглед ћврстих коалиционих односа, Дачић је прво упозорио Тадића и Николића: „То ће бити - никад!“ Па истакао да ће обојица бити изненађени резултатима ђурђевданских избора.

        Индикативан је и Дачићев одговор на питање због чега је изјавио да ће на изборима „победити Тадића“. Јер, нагласивши претходно да своју изјаву сматра потпуно легитимном зато што из ДС  никад досад и ни од кога није чуо да „неће победити СПС“, одмах је подвукао: „Зато и ја хоћу да победим и Тадића и Николића. СПС није ничији прирепак и привезак. Србија не припада Тадићу и Николићу“.

        Он је рекао да ће његова странка на изборе изаћи са листом „Ивица Дачић-СПС-ПУПС-ЈС“.

        И, искористио прилику да позове председника Србије Бориса Тадића на „договор о председничким изборима“. И да изговори неку врсту полупретње: да би, у супротном, термин
председничких избора могао да буде одређен „по слободној вољи“ председнице Народне скупштине и потпредседнице СПС Славице Ђукић Дејановић.

        „Ако желе договор, онда ће председнички избори бити по договору. А ако не желе, онда ће председнички избори бити по слободној вољи Славице Ђукић Дејановић. Ако неко жели да калкулише, онда и ми можемо да калкулишемо“, (не)очекивано је био резолутан Дачић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари