Обећала им локалне изборе са обе стране Ибра

ПРЕДСЕДНИЦИ СКУПШТИНА ТРИ СРПСКЕ ОПШТИНЕ

СЕВЕРА КОСОВА КОД СЛАВИЦЕ ЂУКИЋ ДЕЈАНОВИЋ

  • ФАКТИ: На опрез наводи то што је председница Народне скупштине истовремено указала да не жели да судбина Срба на Косову и Метохији буде политички злоупотребљена. Јер, како би то „судбина Срба на Косову и Метохији“ расписивањем и одржавањем локалних избора на КиМ могла да буде „политички злоупотребљена“?! Ко би уопште могао да је злоупотреби и у чему би то била „злоупотреба“?!

        ЛОКАЛНИ избори ће бити расписани у свим срединама у којима је одборницима истекао четворогодишњи мандат, без обзира да ли су оне на југу или северу Косова – обећала је председница Скупштине Србије Славица Ђукић Дејановић председницима скупштина општина Лепосавић, Зубин Поток и Звечан.

        „Локални избори биће расписани у свим срединама у којима је одборницима истекао мандат од четири године и неће се правити никаква разлика измедју општина на северу и југу Косова и Метохије“, саопштио је њен кабинет после састанка с представницима Срба са севера Косова којем су присуствовали председник Скупштине општине Звечан Добросав Добрић, његов заменик Љубомир Радовић, председник СО Зубин Поток Стеван Божовић и председник Скупштине општине Лепосавић Славко Стефановић.

        До сусрета је дошло у Скупштини Србије, а Ђукић Дејановић је указала да наводно не жели да судбина Срба на Косову и Метохији буде политички злоупотребљена.

        Председница Скупштине нам је дала дубоко уверавање да ће и локални и парламентарни избори бити расписани на територији целе Србије, укључујући Косово и Метохију“, рекао је Божовић.

        Божовић је додао да ће Републичка изборна комисија о организовању избора на Косову разговарати с представницима међународне заједнице. Открио је да локални избори неће бити расписани „у општинама које су још у мандату“, што значи - у Лепосавићу и Косовској Митровици.

        Ни Божовићу ни осталим учесницима разговора, очито, није засметало што је обећање председнице парламента – било крајње уопштено и што им је обећала – само оно на шта је обавезује Устав Србије.
        

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари