СПО се враћа у парламент

ПОД ИЗГОВОРОМ ДА ОБЕЗБЕЂУЈЕ ВЕЋИНУ

ЗА ИЗГЛАСАВАЊЕ РЕФОРМСКИХ ЗАКОНА КОЈЕ ТРАЖИ ЕУ

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Српски покрет обнове (СПО) саопштио је данас да ће се посланици те странке вратити у парламент да би обезбедили већину за изгласавање реформских закона које тражи Европска унија.

        „Овом одлуком смо страначке интересе подредили државним и националним интересима, јер се наша странка за европску Србију борила од свог оснивања уз огромне људске жртве и страдања“, наводи се у саопштењу Председништва СПО.

        Додаје се да су посланици СПО изашли из скупштине јер није прихваћен њихов захтев за оставком министра вера и дијаспоре Срђана Срећковића и државног секретара у Министарству државне управе Сање Чековић, „који су одавно напустили странку, нису заступали њен програм и интересе у Влади и јавно су са тих функција по медијима нападали страначке органе и одлуке“.

        „Нисмо успели у том захтеву, јер је те бивше функционере СПО у заштиту узела Демократска странка и владајућа већина, из нама непознатих разлога“, наводи се у саопштењу.

        Закључује се да СПО чином повратка у парламент „није изгубио ништа, већ је потврдио програмско опредељење и пред јавношћу јасно оголио моралност, ситне интересе и државне приоритете свих“. 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари