СТЕФАНОВИЋ: Ко у Београду хоће посао – мора бити близак ДС и Г17+

СНС задовољна што је ДРИ поднела нове пријаве за пљачку Београђана

*  Чак 62.230 предузећа је у стечају, а најаве говоре да ће још 20.000 предузећа отићи у стечај а 140.000 људи потенцијално изгубити посао. То показује колика је дубина економске кризе, колико је ова власт неспособна и у које је тешкоће увалила грађане Србије – оценио је мр Небојша Стефановић

         ДРЖАВНА ревизорска институција поднела је пријаве против још три функционера градске власти ДС и Г17+ и ово је наставак серије пријава због незаконитог трошења буџетског новца, изјавио је у име СНС магистар небојша Стефановић.

         Међутим, како су казне запрећене за ове прекршаје од 5.000-50.000 динара, а проневерене суме се мере десетинама и стотинама милиона динара, сматрамо као СНС да ће једина сатисфакција за грађане Београда бити када се поведу озбиљни поступци против ових људи и када то буде резултирало подношењем кривичних пријава.

         Представници Државне ревизорске институције налазе се у Београдском водоводу. Истражују пословање овог јавног предузећа већ неколико дана  и ми очекујемо резултате. Односно, нагласио је Стефановић, очекујемо подношење пријава против најодговорнијих за све афере које су водили уназад месецима и које показују да се у Београдском водоводу отима на најбруталнији начин новац Београђана у износима који су већи од неколико стотина милиона динара кроз различите афере на годишњем нивоу.

         Дакле, ради се о огромној пљачки Београђана на коју до сада нико није реаговао иако је било довољно доказа, папира, фактура који су указивали на пљачку која се овде спроводи. Ми имамо показатеље који говоре о томе како се власт у Београду и власт у Србији односе према својим грађанима и колико је способна да решава економске проблеме.

         Данас је незапосленост у Србији достигла 25 одсто, а у Грчкој је 18,8 одсто. Незапосленост у Београду је 24,7 одсто, а када томе додате и податак да је запосленост у Београду само 35 одсто - схватате сву дубину лоше економске политике коју ова власт води.

         Имамо и податак, додао је Стефановић,  да је  62.230 предузећа у стечају, а најаве говоре да ће још 20.000 предузећа отићи у стечај а 140.000 људи потенцијално изгубити посао. То показује колика је дубина економске кризе, колико је ова власт неспособна и у које је тешкоће увалила грађане Србије.

         Истовремено се у Београду, који предводе ДС и Г17+, драстично повећала градска администрацији. Повећање постоји у свим јавним предузећима, у свим секретаријатима.

         Сваки млади човек који данас тражи посао у Београду зна да не може да се запосли ако није близак неком из ДС, Г17+ или њихов члан. Нажалост, овакво запошљавање и овакав манир наставља се данас и у само неколико последњих месеци, у готово свим јавним предузећима, масовно се примају по уговору људи који треба само да ту буду до избора. Два месеца пред изборе! Да  се обезбеди њихова партијска лојалност, њихов глас и још неки динар да се упумпа у партијску бирократску машинерију која се повећава.

         На овај начин ДС и Г17 дају свој допринос развоју партијске бирократије, указао је Стафановић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари