СТЕФАНОВИЋ: У складу са нашим Уставом и резолуцијом 1244

Није се Хилари Клинтон тек тако јављала Тачију

* Главно питање, објашњава Стефановић, је питање регионалног представљања и оно је у великој мери на линијама ранијих заједничних предлога који су створени и који иду "у потпуности у складу са нашим ставом око Резолуције 1244"

         БРИСЕЛ, (ФоНет) - Шеф тима Београда у преговорима са Приштином Борислав Стефановић рекао је вечерас да се разговори настављају у четвртак и да се нада да ће се доћи до позитивног резултата.

         Ми смо изнели врло детаљно наше аргументе. Наше позиције су ту биле јасне и очекујемо да дође до додатног приближавања које би могло да се догоди и сутра, рекао је Стефановић.

         Наша страна је, каже Стефановић, "учинила апсолутно све што је могуће и више од тога, наравно све у складу са нашим Уставом, националним интересом и Резолуцијом 1244."

         Наводећи да се разговори настављу сутра, он је рекао да се дошло "до одређене тачке када је дефинитивно потврђен значајан напредак у имплементацији до сада постигнутих договора", нарочито по питањима матичних књига и слободе кретања.

         Према његовим речима, успело се да се додатно приближе ставови и детаљно утврде скоро сви елементи техничког протокола везаног за административне прелазе.

         Главно питање, објашњава Стефановић, је питање регионалног представљања и оно је у великој мери на линијама ранијих заједничних предлога који су створени и који иду "у потпуности у складу са нашим ставом око Резолуције 1244".

         Није остало превише несугласица, неразумевања и разлика, али су у оваквом процесу увек најтежи кораци на крају, рекао је Стефановић.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари