ДАЧИЋ: Земље ЕУ и САД тражиле да не расписујемо изборе на Косову

ИЗБОРНА ОТВОРЕНОСТ ПОТПРЕДСЕДНИКА ВЛАДЕ И ЛИДЕРА СПС

  • Локални избори и на КиМ биће расписивани све док је социјалиста на челу Скупштине Србије (Славица Ђукић-Дејановић) и док има надлежност да их расписује, нагласио Ивица Дачић
  • ФАКТИ: Најхрабрији према „земљама ЕУ“ и САД у Влади Србије пре неки дан је Американцима поручио: не гурајте нас у наручје Русије!

        ЗЕМЉЕ Европске уније и САД тражиле су од Србије да не распише изборе на Косову - открио је домаћој јавности потпредседник Владе и лидер СПС Ивица Дачић. При том није пропустио да нагласи: да Србија то што су избори у јужној покрајини ипак расписани има да захвали искључиво њему и потпредседници СПС Славици Ђукић-Дејановић.

        Да све буде комплетирано, Дачић је новинарима у Палати Србија објаснио да Србија расписивањем избора на целој својој територији никога не угрожава и да су сами избори расписани „у складу са Уставом Републике Србије и Резолуцијом Савета безбедности УН 1244“. Још је поентирао наглашавањем да ће локални избори и на КиМ бити расписивани све док је социјалиста на челу Скупштине Србије (Славица Ђукић-Дејановић) и док има надлежност да их расписује.

        Додао је: све док је тако - „не долази у обзир“ да не буду расписани! Па у славу изборних шанси СПС приметио: „А пошто је Славица Ђукић-Дејановић потпредседница Социјалистичке партије Србије, ни она није могла да уради другачије“.

        Пропустио је, наравно, да открије Србији: а које су то „европске земље“, а шта о таквим захтевима мисли Влада Србије чији је потпредседник и његови коалициони партнери! И још: шта његова странка тражи у коалицији која Србију води у „наручје“ оних који јој отимају територију и диктирају како да расписује изборе!

        Треба ли указивати да је, ево, најхрабрији према „земљама ЕУ“ и САД онај у Влади Србије који је пре неки дан Американцима поручио: не гурајте нас у наручје Русије?! 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари