ДОДИК: Биће поднете кривичне пријаве за превару против лажних Сребреничана

НА УДАРУ СВИ КОЈИ СУ ПРИЈАВИЛИ БОРАВИШТЕ У ТОЈ ОПШТИНИ

ПРЕД САМЕ ИЗБОРЕ, А ОДЈАВИЛИ - ЧИМ СУ ПРОШЛИ

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик најавио је кривичне пријаве против свих особа које су своје пребивалиште пријавиле у Сребреници тек уочи одржавања локалних избора 7. октобра, а одјавиле се непосредно или неколико дана након њих.

       Према подацима МУП-а Републике Српске, од избора до данас из регистра Сребренице одјављено је 349 особа.

       Додик сматра да је то незаконитост која мора бити санкционисана. Он поставља и питање: да ли је неко ко се пријавио пред саме изборе, а одмах после њих одјавио, почино превару?

       „Против свих ће бити поднета кривична пријава за превару. МУП РС сада проверава ко се све пријавио два месеца пре избора, а ко се одјавио и ко ће се одјавити за шест месеци“, рекао је Додик за РТВ Републике Српске.

       Он је истакао да посебан проблем представља подметање независног кандидата за начелника општине Сребреница Радојице Ратковца, због кога су се расули српски гласови, што је довело у питање победу кандидата „Коалиције за Републику Српску“ Весне Кочевић.

       Да је у Сребреници било неправилности током избора потврдило је и поновно бројање гласова у Главном центру за бројање у Сарајеву са седам бирачких места у тој општини због тога што су утврђена значајна одступања начињена махом у корист бошњачких партија којима је приписано неколико стотина гласова за које је, како се наводи, утврђено да су непостојећи.

       Председник Општинског одбора СНСД Сребреница Радомир Павловић рекао је јуче да српске политичке партије које су чиниле „Коалицију за Републику Српску“ на локалним изборима у Сребреници траже да се понове избори на шест бирачких места у овој општини и обави поновно бројање 358 неважећих гласачких листића.

       „Упутили смо жалбе и указали на нерегуларности и нетачност изборних резултата на седам биралишта“, рекао је Павловић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари