ДОДИК: Халиловић је маргиналац, Сарајево више никад неће одлучивати о Србима

ПРЕДСЕДНИК РС ПОРУЧИО EUFOR-У ДА ЋЕ ИНСТИТУЦИЈЕ СРПСКЕ

ЗАШТИТИТИ СВОЈЕ ГРАЂАНЕ

  • Изјава Сефера Халиловића директна је физичка претња и претња ратом која се врло озбиљно мора узети у обзир, оценио је Славко Јовичић, посланик СНСД у Представничком дому парламента БиХ, а то исто мисли све и један Бошњак

        ПРЕДСЕДНИК Републике Српске Милорад Додик осудио је насилничко понашање припадника EUFOR-а у Бањалуци и упозорио да институције Српске више неће толерисати такво понашање и да ће пронаћи механизме да ефикасно заштите своје грађане од било чије самовоље и насилничког понашања.

       Ставио је до знања да ће РС „оштећеним грађанима“ пружити најбољу правну и сваку другу подршку и помоћ у састављању тужбе која ће резултирати најоштријом казном за почионице и одговарајућим обештећењем за грађане због нанесених повреда и траума које су доживели у свом граду.

       Он је затражио од команде EUFOR-а да починиоце казни и да их удаљи из својих редова.

       „Истовремено, тражимо да команда EUFOR-а обелодани о којим војницима је рeч, те да се оштећеним грађанима пружи прилика да судским путем траже заштиту својих права, ако треба и у земљи из које насилници долазе“, саопштено је из Додиковог кабинета.

       Подвукао је да је неопходно да починиоци буду оштро санкционисани, јер ће у супротном бити оснажено уверење да странци у БиХ могу некажњено да раде шта хоће и да спроводе правно и физичко насиље које је кулминирало иживљавањем над недужним грађанима. 

       Истакао је да је дивљачко премлаћивање девојке у центру Бањалуке, које су починили припадници снага које би овде требало да гарантују мир, несхватљиво са цивилизацијског и људског аспекта.

       Двојица припадника EUFOR-а из LОТ тима стационираног у Тузли физички су напала девојку и младића у центру Бањалуке. Поврeђена Ана Ђурић примљена је у Клинички центар Бањалуке.

       Додик је оценио да су изјаве Сафета Халиловића, ратног команданта Армије БиХ, који је рекао да ће са Додиком завршити по кратком поступку, „претње маргиналца, минорног и мизерног политичара“, који, како је рекао, жели на тај начин да добије на значају.

       Додик је казао да је Халиловић доказани противник Срба, командант армаде која је ратовала против Срба, армаде злочинаца који су правили логоре по Сарајеву, који су, како је рекао, довели муџахедине који сада имају прећутну подршку радикалног ислама. 

       „Срби неће живети у заједници где ће доминирати радикални ислам или политички ислам који заговара Халиловић, већ ће бранити и одбрани своје легитимне позиције и право на свој политички живот“, поручио је Додик, гостујући на БН телевизији.

       „Изјава Халиловића директна је физичка претња и претња ратом која се врло озбиљно мора узети у обзир“, оценио је Славко Јовичић, посланик СНСД-а, у Представничком дому парламента БиХ, наглашавајући да оно што је рекао Халиловић мисли све и један Бошњак и да ту нема разлике.

       „Бошњачки политичари никада неће одустати од идеје стварања исламске државе по мери само једног народа“, рекао је Јовичић.

       Он истиче да такве изјаве, као што су Халиловићеве, управо највише руше БиХ, те да се Сарајево више никада неће питати шта треба и како треба да раде Бањалука и РС.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари