Финалe Купа конфедерација: Бразил-Шпанија 3:0

НЕЈМАР ИЗЈАВИО ПОСЛЕ ТРИЈУМФА НА КУПУ КОНФЕДЕРАЦИЈА,

ДА ЊЕГОВ ТИМ МОРАЈУ СВИ ДА ПОШТУЈУ

          Бразилци су победили на Купу конфедерација савладавши у финалу званичног светског и европског шампиона, Шпанију са 3:0.

         Бразилци су тако прекинули сјајан низ „фурије“ од 29 утакмица без пораза у званичним такмичењима.

         „Бразилска репрезентација је показала свету да сви морају да је поштују. Остварили смо велику победу против најбољег тима на свету, за који играју најбољи играчи света, нисмо се крили на терену. Пружили смо максимум, сви смо трчали и играли најбоље што знамо - а то показује да смо веома јак тим“, рекао је стрелац у финалу Нејмар, коме је припала Златна лопта, као најбољем играчу турнира.

         Селектор Бразила Луиз Фелипе Сколари рекао је да су његови играчи „достојанствено представили земљу“.

         „Поред квалитета наших играча, велико поштовање на Купу конфедерација заслужују и наши навијачи. Сви су нас подржавали и верујем да је то веома важно, да наставимо јединствено, у том духу... Када смо заједно, веома смо снажни“, рекао је Сколари.

         Навијачи који су узвикивали „шампион се вратио“, очекиваће после овог тријумфа да Сколари понови успех из 2002. године, када је Бразил тријумфовао на Мундијалу у Јапану и Јужној Кореји.

         „Победа на Купу конфедерација отвара пут и пружа навијачима веру да смо оформили тим који може бити конкурентан и који може да освоји титулу на Светском првенству 2014. године. Тим је направљен уз многе потешкоће и верујем да је ово надоградња, да су играчи стекли додатно поверење навијача. То омогућава екипи да игра на другачији начин“, рекао је селектор „кариока“, петоструког шампиона света.

         Сколари је на клупи Бразила заменио Маноа Мензеса који је отпуштен у новембру, јер се челницима Савеза није свидео његов метод рада.

         „Прво сам морао да формирам тим, да ограничим број играча. Морао сам да им улијем самопоуздање. Морали смо да освојимо турнир да бисмо се осећали добро. Целе године ћемо играти са одличним тимом, знајући да морамо да радимо много више да бисмо достигли ниво Шпаније, Немачке и Аргентине“, рекао је Сколари.

         Он је додао да његова екипа мора још много тога да научи.

         „Морамо да имамо више вере у тим, да знамо да имамо капацитет да победимо. А онда, ко зна, можда достигнемо виши ниво и одиграмо боље него што смо играли у финалу против Шпаније“, рекао је бразилски тренер.

Златни Нејмар и Торес

         Нејмар је проглашен најбољим играчем на Купу конфедерација, због чега му је припала награда Златна лопта.

         Сребрну лопту освојио је репрезентативац Шпаније Андрес Инијеста, док је Бразилац Паулињо освојио Бронзану лопту.

         Најбољи стрелац турнира, освајач Златне копачке, је Шпанац Фернандо Торес, који је постигао пет погодака.

         Бразилцу Фреду припало је друго место - постигао је такође пет голова, али је на турниру одиграо више минута од нападача Челсија.

         Нејмар је трећи најбољи стрелац са четири поготка.

         Најбољи голман турнира је Бразилац Жулио Сезар, а награду за фер-плеј освојила је селекција Шпаније.

         Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари