Коначно прави вечити дерби!

МИЛИВОЈЕВИЋ И МИЛИЈАШ ДОНЕЛИ ЗВЕЗДИ ПОБЕДУ

        ФУДБАЛЕРИ Црвене звезде савладали су вечерас на домаћем терену екипу градског ривала Партизана са 3:2, у дерби утакмици 13. кола Суперлиге Србије.

       Спектакл на Маракани, дерби какав се годинама уназад није видео, донео је Звезди повратак у игру и у првенство, у фудбалски живот, уопште, док је Партизану послао последњу поруку да не отписује највећег ривала ни кад има осам бодова предности на табели.

       Победила је жеља - Партизанова у првом полувремену, да покаже свима да није кренула нова Звездина серија победа, започета под диригентском палицом Роберта Просинечког и, Звездина у другом полувремену - да упути јасан сигнал свима који је воле да је пред њом нови, очито велики почетак.

       Након вечерашње победе Црвена звезда је смањила предност актуелног шампиона и сада на табели заостаје „само” пет бодова за водећим црно-белима.

       Црвена звезда се овом победом, првом на свом терену над вечитим ривалом после четири године, вратила у трку за титулу и најавила да ће пролеће у Суперлиги бити изузетно занимљиво.

       Имао је бранилац титуле два пута вођство на вечерашњем дербију, али је на крају Звезда узела цео плен и, чини се захваљујући много већој жељи у другом полувремену, стигла до велике победе.

       Јунак тријумфа црвено-белих био је капитен и повратник у Звезду, Ненад Милијаш, који је у 73. минуту ударцем главом савладао несигурног голмана Николу Петровића.

       Црно-бели су боље почели меч и у 10. минуту Александар Митровић искористио је лошу реакцију Милана Јовановића и рутински савладао Бобана Бајковића.

       Радост гостију трајала је само пет минута, пошто је Касалица сјајним волеј ударцем затресао мрежу.

       Већ у следећем нападу Партизан је дошао до нове предности захваљујући Јовановићу, који је 16. минуту неспретно погодио мрежу Бајковића.

       Да Јовановић ипак не буде трагичар утакмице потрудио се Лука Миливојевић одличним ударцем у 48. минуту под пречку и поравнао резултат, а потом је уследио сјајан потез Милијаша за победу.

       Утакмица је почела минутом ћутања за све жртве Олује, а у више наврата на трибинама су могли да се виде транспаренти са различитим порукама: Олуја - злочин који траје и У част свим српским генералима.

       Партизан је имао превагу у првом, али је друго полувреме било потпуно друга прича на терену.

       Био је ово 143. вечити дерби два најпопуларнија српска клуба.

       Утакмица је одиграна пред 44.155 гледалаца на стадиону Црвене звезде, а судио је Милорад Мажић.

       Стрелци: Касалица у 15, Миливојевић у 48. и Милијаш 73. за Црвену звезду, а Митровић у 10. и Јовановић (аутогол) у 16. минуту за Партизан.

       Жути картони: Младеновић, Миливојевић, Мијаиловић, Касалица (Црвена звезда), Смиљанић, Л. Марковић (Партизан).

       ЦРВЕНА ЗВЕЗДА: Бајковић, Микић (Вешовић 46), Спајић, Јовановић, Младеновић, Мијаиловић, Миливојевић, Милијаш, Лазовић (Милуновић 69), Касалица, Мудрински.

       ПАРТИЗАН: Петровић, Миљковић, Остојић, Иванов, Смиљанић, С. Марковић, Томић (Јојић 65), Илић, Л. Марковић, Митровић.


Слични садржаји

Коментари