„Миљанић највећи и најбољи тренер на простору бивше Југославије“

КОМЕМОРАЦИЈА БИВШЕМ ПРЕДСЕДНИКУ ФСЈ,

СЕЛЕКТОРУ И ТРЕНЕРУ ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ И РЕАЛА

  • Ако се за једну личност може рећи да је симбол фудбала, онда је њено име Миљан, истакао је Владица Поповић
  • У име Реала од Миљанића се опростио некадашњи играч клуба Амансио који је нагласио да му је и даље тешко да схвати какав је он био визионар када је дошао у краљевски клуб седамдесетих година
  • Миљан је цео живот подарио фудбалу. Фудбалској игри дао је смисао, филозофију и начин размишљања. Био је визионар окренут будућности и увек великим циљевима, нагласио је председник ФСС Томислав Караџић
  • На комеморацији Миљанићу, осим породице, супруге Оливере, сина Милоша, ћерке Зорке и унука били су многобројнији познати људи из света фудбала са простора бивше Југославије

        БЕОГРАД, (ФоНет) - Миљан Миљанић је био визионар, велики човек и један од најбољих тренера на простору Европе и света, оцењено је на комеморацији некадашњем председнику Фудбалског савеза Југославије, селектору репрезентације и тренеру Црвене звезде и Реал Мадрида.

        Некадашњи фудбалер и тренер Црвене Звезде Владица Поповић је рекао да за Миљанићем тугује фудбалска Србија, бивша Југославија и Европа, посебно Реал Мадрид.

        „Ако се за једну личност може рећи да је симбол фудбала, онда је њено име Миљан“, истакао је Поповић и нагласио да је Миљанићева посвећеност, преданост и ентузијазам према фудбалу готово незабележена у историји тог спорта.

        Поповић је подсетио да је Миљанић био тренер Звезде и Реала, омладинске, а потом у два наврата и сениорске репрезентације Југославије, дугогодишњи председник Фудбалског савеза, а обављао је и највише дужности у УЕФА и ФИФА.

        У име Реала од Миљанића се опростио некадашњи играч клуба Амансио који је нагласио да му је и даље тешко да схвати какав је он био визионар када је дошао у краљевски клуб седамдесетих година.

        „Миљан је био велики човек“, рекао је Амансио и нагласио да је он оставио велики траг у Реалу и шпанском фудбалу.

        „Заувек ћемо га се сећати“, закључио је Амансио.

        У име ФИФА, од Миљанића се опростио председник Фудбалског савеза Хрватске Влатко Марковић, који сматра да је Миљанић највећи и најбољи тренер на простору бивше Југославије.

        „Данас жалимо за једним од највећих тренера света и једним од највећих мајстора фудбала“, рекао је Марковић.

        Марковић је оценио да је Миљанић био велики човек и пријатељ, фудбалски иноватор и „звезда водиља“ многим фудбалским стручњацима на овим просторима.

        Председник Фудбалског савеза Румуније и члан Извршног комитета УЕФА Мирчеа Санду је изразио жаљење што Миљанић, „легендарна фудбалска личност, не може више са нама да дели своје знање и искуство“.

        „Захвални смо му јер је захваљујући њему фудбал током деценија постао богатији“, поручио је Санду.

        Председник Фудбалског савета Србије Томислав Караџић изјавио је да је било часно радити са Миљанићем који је говорио: „Тренирајте љубав, а не мржњу“.

        „Миљан је цео живот подарио фудбалу. Фудбалској игри дао је смисао, филозофију и начин размишљања. Био је визионар окренут будућности и увек великим циљевима“, нагласио је Караџић.

        На комеморацији Миљанићу, осим породице, супруге Оливере, сина Милоша, ћерке Зорке и унука били су многобројнији познати људи из света фудбала са простора бивше Југославије.

        Делегацију Реала предводио је Емилио Бутрагењо, а од Миљанића су се опростили Ивица Осим, Сафет Сушић, Душан Бајевић, Фарук Хаџибегић, Иван Гудељ, Славен Замбата и Дејан Савићевић.

        Комеморацији су присуствовали и председници Црвене звезде и Партизана Владан Лукић и Драган Ђурић, Драган Џајић, Драгослав Шекуларац, Драган Стојковић Пикси, Владимир Петровић Пижон, Синиша Михајловић, Дејан Станковић, Дејан Рамбо Петковић и министар унутрашњих послова Ивица Дачић.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари