UEFA суспендовала Партизан на једну сезону?

МИЛОШ ВАЗУРА РАНИЈЕ ЈЕ РЕКАО ДА ЈЕ У ПИТАЊУ УСЛОВНА СУСПЕНЗИЈА

- АКО СЕ НЕ ПЛАТИ ДУГ

  • На примедбу да у одлуци пише да је клуб суспендован и да се не помиње услов, Бети је речено да су људи из Партизана у контакту са људима из UEFA, и да ће проблем бити решен

        Европска фудбалска унија (UEFA) навела је у својој одлуци о кажњавању Партизана детаљно сва дуговања клуба и образложила је разлог суспензије, иако у клубу инсистирају на томе да је у питању упозорење.

        У детаљној одлуци о кажњавању, у њеном другом делу, под тачком 14 наводи се да је главни истражитељ предложио суспензију на једну сезону из Лиге шампиона или Лиге Европа, прву у коју клуб избори такмичење у наредне три године, као и новчану казну.

        У седмом делу одлуке, под називом „Оперативни део“, под тачком 63 наводи се које је тачно Партизан прекршаје направио и наводи се да је кажњен искључивањем из клупског такмичења UEFA у које би се пласирао у наредне три године. У одлуци се наводи и да су црно-бели кажњени и са 3.000 евра, али и да је одлука коначна.

        Последња ставка одлуке наводи да Партизан има право жалбе Суду за спортску арбитражу (CAS) у Лозани.

        У Партизану, међутим, инсистирају на томе да клуб није суспендован. Саговорници Бете из клуба су објашњавали да постоји рок за плаћање и да ће дуг бити измирен на време, незванично до краја недеље. На примедбу да у одлуци пише да је клуб суспендован и да се не помиње услов, Бети је речено да су људи из Партизана у контакту са људима из UEFA, и да ће проблем бити решен.

        Генерални директор Милош Вазура раније је рекао да је у питању условна суспензија ако се не плати дуг и нагласио је да ће дуг бити измирен у предвиђеном року.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари