Звезда тражи смењивање Караџића и истрагу поводом утакмице Партизан-Нови Пазар

ПОНОВО ВАРНИЧИ ИЗМЕЂУ ФУДБАЛСКИХ „ВЕЧИТИХ РИВАЛА”

  • Утакмица Партизан-Нови Пазар само је повод за нешто што је сада тако очигледно. А то је висок степен криминала и корупције у српском фудбалу, у коме се врло често зна и ко ће повести на полувремену, а ко победити на крају, па чак и број постигнутих голова, и у коме се одомаћила чувена игра "три за три" због којих неки клубови практично нису могли да испадну из лиге
  • Звезда затражила оставку председника ФСС Томислава Караџића и запретила иступањем из Суперлиге, јер сматра да је судија тешко оштетио гостујући клуб И да је то само последица укупног стања у српском фудбалу
  • РЕАКЦИЈА ИЗ ХУМСКЕ: Бесмислено би било описивати бесмислице које наш ривал износи у свом тексту. Они једноставно не могу да спортски поднесу било који успех Партизана
  • Потпредседник ФК Партизан Бранко РУЖИЋ: Не могу да будем довољно објективан, али оваква емотивна реаговања нам нису потребна. Звезда је национални бренд и никоме није у интересу да посеже за оваквим корацима. Нема Партизана без Звезде и обратно

         ФУДБАЛСКИ клуб Црвена звезда затражио је да државни органи отворе истрагу поводом дешавања на утакмици Партизан-Нови Пазар (4:3).

         Партизан је синоћ тешком муком победио Нови Пазар, а гости су изразили незадовољство суђењем сматрајући да је домаћину поклоњен пенал и да је приликом постизања победонсоног гола нападач црно-белих Предраг Лука направио прекршај.

         „Утакмица Партизан-Нови Пазар само је повод за нешто што је сада тако очигледно. А то је висок степен криминала и корупције у српском фудбалу, у коме се врло често зна и ко ће повести на полувремену, а ко победити на крају, па чак и број постигнутих голова, и у коме се одомаћила чувена игра „три за три" због којих неки клубови практично нису могли да испадну из лиге", наводи се на сајту црвено-белих.

         Црвена звезда је поново затражила оставку председника Фудбалског савеза Србије Томислав Караџић.

         „Намера нашег оглашавања у јавности путем саопштења, једини је начин да јавности укажемо на бројне неправилности, неправде, нелогичности и нерегуларности. Историја је показала да у било каквој борби у форумима и надлежним институцијама националног фудбалског савеза, немамо шансу против Караџићеве „гласачке машине" и армије послушника, који зарад једног или два путовања, или обилнији ручак, спремно подижу руке у корист некадашњег „успешног привредника" још из времена бивше СФРЈ", каже се у саопштењу.

         Фудбалски клуб Црвена звезда поседује информације да ће председник ФС у понедељак покушати да створи слику у јавности, да су му поједини челници црвено-белих претили током викенда, након завршетка утакмице Партизан-Нови Пазар.

         „Караџићу нико из Звезда није претио, већ му је само саопштена истина у лице, и то истина коју већ годинама види цела Србија, а да при том он мисли да му нико ништа не може. Имамо још доста тога да кажемо о штетном деловању Томислава Караџића, почев од тендера за изградњу фудбалског центра у Старој Пазови, или подизању кредита како би се исплатио Радомир Антић, али не желимо да губимо време. Као највећи клуб на овим просторима желимо да преузмемо одговорност и покренемо српски фудбал који незадрживо пада на све нижи ниво", поручили су са Маракане.

         Додаје се да црвено-бели не траже никакву помоћ, али и да неће дозволити да им се одмаже.

         „Наш клуб већ годинама има изузетно тежак распоред на старту сезоне, а прошле сезоне догодило се да је наш први тим практично одиграо само три утакмице на свом стадиону до позне јесени. Већ две сезоне долазимо у опасност да не можемо регуларно да започнемо сезону и да одиграмо свој премијерни меч, због разних музичких приредби, док се некима замењују домаћинства на врло тешким гостованима попут оног у Ужицу, због реновирања стадиона, инсталирања рефлектора и слично", стоји, између осталог, у саопштењу Црвене звезде.

         Звезда је затражила оставку председника Фудбалског савеза Србије (ФС) Томислава Караџића и запретила иступањем из Суперлиге, јер сматра да је на првенственој утакмици Партизан-Нови Пазар (4:3) судија тешко оштетио гостујући клуб.

         Фудбалски клуб Партизан саопштио је данас да су оптужбе Црвене звезде бесмислене и да црвено-бели не могу спортски да поднесу пораз.

         „Бесмислено би било описивати бесмислице које наш ривал износи у свом тексту. Они једноставно не могу да спортски поднесу било који успех Партизана, па им смета када нам неко честита, уручи пехар, пружи руку… Обзиром да су нам последњу титулу честитали, између осталих, и председници Реала и Бајерна предлажемо им да уруче званичан протест амбасадама Шпаније и Немачке", наводи се у саопштењу црно-белих.

         Из Хумске истичу да је списак судијских грешака у корист Црвене звезде подугачак и да се о томе ћутало у прошлости.

         „Ћутало се и када је један клуб против црвено-белих извео резервни тим, само три дана пошто је против Партизана наступио у најјачем. Не знамо зашто су други ћутали, а ми смо се определили да причамо на терену. Причаћемо тамо и даље, али морамо вечитом ривалу да поручимо да им скривалица по методу „држите лопова" више не пролази ни код најострашћенијих навијача", поручили су из Партизана.

         Реагујући на све ово, потпредседник фудбалског клуба Партизан Бранко Ружић рекао је данас да нема потребе да Црвена звезда прети иступањем из Суперлиге и тражи оставку председника Фудбалског савеза Србије (ФС С) Томислава Караџића.

         Црвено-бели су се не на тај потез одлучили јер сматрају да је на првенственој утакмици Партизан-Нови Пазар (4:3) судија тешко оштетио гостујући клуб.

         „Не могу да будем довољно објективан, али оваква емотивна реаговања нам нису потребна. Звезда је национални бренд и никоме није у интересу да посеже за оваквим корацима. Нема Партизана без Звезде и обратно," рекао је Ружић гостујући у Јутарњем програму РТС-а.

         Потпредседник Партизана осврнуо се и на суђење на мечу Партизан-Нови Пазар.

         „Веома је важно сачувати регуларност такмичења. Сва досадашња првенства су, према прописима УЕФА, била регуларна. Потребно је урадити анализу и видети да ли је било грешака. Ако јесте, казнити судију према прописима ФС и Судијске организације," додао је Ружић.

 


Слични садржаји

Коментари