Русима и пет меч-лопти било мало!

Одбојкаши у финалу ЕП после сјајне и драматичне победе против Русије

  • Србија ће у финалу играти против репрезентације Италије, која је у другом полуфиналу победила Пољску 3:0


      БЕЧ, (ФоНет) - Одбојкашка репрезентација Србије пласирала се у финале првенства Европе, пошто је у Бечу у полуфиналу савладала селекцију Русије резултатом 3:2 (25:23, 17:25, 22:25, 33:31, 15:13).

      Србија ће у финалу играти против репрезентације Италије, која је у другом полуфиналу победила Пољску 3:0.

      Утакмица коју су одиграли Србија и Русија дуго ће се памтити, јер је сигурно једна од најбољих које је наш тим икада одиграо.

      Уочи овог шампионата, одбојкаши Србије су истицали да би освајање медаље било равно добитку на лоту, али су играма у Бечу доказали не само да заслужују одличје, већ да с правом могу да претендују на титулу.

      У дуел против у овом тренутку најбоље светске селекције, репрезентативци Србије су очигледно ушли без превеликог оптерећења, јер нису били фаворити, а пласманом у полуфинале су остварили основни циљ.

      Управо због тога су први сет одиграли маестрално. Иако су Руси повели 10:5, уследило је период изванредне игре нашег тима. Прорадили су сервис и блок и у средишњици сетанаправљен је преокрет.

      Србија је повела 19:18, а потом стекла и два поена предности (21:19), коју је сачувала и повела у мечу.

      Вођство као да је стегло руке српским одбојкашима и други сет су Руси добили вема лако. Повели су 6:1 и касније су ту предност без веæих проблема увећавали.

      Трећи сет је наговестио да би репрезентација Србије могла да приреди изненађење. Иако је, као у првом сету, губила пет поена разлике, успела је да приђе на поен заостатка (15:16), али су онда Руси серијом од 4:0 решили сет.

      Четврти сет је био готово епски. Србија га је боље почела и повела 9:6, али су се Руси консолидовали и преокренули резултат (15:16).

      У завршници је Русија водила 22:20, а онда је уследила ретко виђена завршница. Србија је преокренула резултат и прва стигла до сет лопте (24:23), коју није искористила.

      Репрезентацуија Русије је у наставку сета имала чак пет меч лопти и у тим тренуцима су одбојкаши Србије показали да имају не само квалитет, него и менталну снагу за највише домете.

      После пет нереализованих меч лопти, први су попустили руски одбојкаши и Србија је више него заслужено изборила пети сет, који је био неупоредиво мање драматичан.

      Помало изненађујуће, показало се да руски одбојкаши нису у стању да издрже притисак и да лако губе концентрацију када наиђу на противника који се не предаје ни у једној ситуацији.

      Репрезентација Србије је искористила психолошу предност коју је стекла добијањем четвртог сета и на почетку петог је повела 4:1, па 7:4.

      Руси су успевали да ухвате резултатски прикључак и у финишу су чак стигли до изједначења (13:13), али ипак нису направили преокрет, па ће Срибија потпуно заслужено играти у финалу.

      Треба рећи да су заслуге за ову велику победу имали и наши навијачи. Било их је више од 5.000, па је атмосфера током меча била као да се игра у Србији.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари