Божинов о мајицама: Хтео сам да се одужимо

ИСТАКАО ДА НЕ ЖЕЛИ ДА УЛАЗИ У ТО ШТО ЈЕ СТАНКОВИЋ БИО ОСУЂЕН НА ПЕТ ГОДИНА ЗАТВОРА 

Валери Божинов

        У данима када се у јавности подигла велика прашина због тога што су фудбалери Партизана на утакмицу против Вождовца изашли у мајицама са ликом убијеног навијача Александра Станковића, одговорност за тај потез на себе је преузео нападач црно-белих Валери Божинов.

        Док се у медијима водила полемика око тога ко је и на који начин спорне мајице доставио играчима клуба из Хумске, бугарски интернационалац је изјавио да је његов предлог био да се на такав начин ода пошта страдалом Станковићу.

        - Откад сам дошао у Партизан имам сјајан однос са навијачима. Увек ме поштују. Хтео сам да се одужимо човеку који је бодрио клуб пет година. Не знам зашто се око тога дигла толика прашина. Човек је под земљом, а и даље се прича о ношењу мајица као нечем толико страшном - рекао је за „Журнал” Божинов, који је истакао да не жели да улази у то што је Станковић био осуђен на пет година затвора, или на то што је био у присуству особа које су испред канцеларија на стадиону у Хумској напали генералног директора Милоша Вазуру и његово обезбеђење.

        - Не занима ме чиме се он бавио. Познајем га као навијача, према мени је изражавао поштовање. Уосталом, нисмо ми ни први, ни последњи који смо носили мајице са ликом присталице. Ако погледате стране утакмице често можете да видите тако нешто.

        Искусни центарфор је истакао да не жели да се бави правилницима ФСС, који кажу да због оваквог потеза фудбалера клубу следи казна, док ништа речитији није био ни када је требало да потврди или демантује да челници Управе нису имали удела у одлуци да се са спорним мајицама изађе на терен.

        - Рекао сам више пута довољно о целом случају. Ставио сам тачку на све то. Немам шта да додам - закључио је Валери Божинов.

        Вечерње новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари