Иван Томић ипак остаје тренер црно-белих

ОДЛУЧЕНО ЈЕ ПОСЛЕ ПЕТОЧАСОВНОГ САСТАНКА УПРАВЕ И ШЕФА СТРУЧНОГ ШТАБА У ХУМСКОЈ

Иван Томић

        Да Томић остаје на клупи потврдио је спортски директор Ивица Илиев, који је кратко казао да би било „неозбиљно“ да се сада мења тренер. Ни он није желео да одговара на питања извештача, а могуће је да ће се клуб касније огласити саопштењем.

        Челници Партизана организовали су у понедељак хитан састанак са спортским сектором након слабог старта сезоне. После пет сати „већања“ нико се није званично обратио медијима, а тренер Иван Томић, о чијем одласку се расправљало, је насмејан прошао поред новинара без одговора на питање шта се догодило.

        Наводно је Томић понудио оставку, али су остали чланови управе успели да га током састанка наговоре да остане. У међувремену су поједини чланови Управног одбора, на челу са Жарком Зечевићем, изашли са стадиона у Хумској на споредни улаз.

        Црно-бели су у прва три меча играли 0:0, елиминисани су од пољског Заглембја на пенале из квалификација за Лигу Европе, а онда им је одолео и дебитант у Суперлиги Бачка.

        Већ недељама је тренер Иван Томић под великим притиском јавности, а он је „преузео одговорност“ за оба неуспеха.

        „Слутим када ће да мењају тренера, кад Црвена звезда обезбеди једно десет бодова предности. Пре тога није безбедно“, поручио је преко Твитера познати режисер Срђан Драгојевић, иначе члан Скупштине ФК Партизан којој није присуствовао током циркуса у Земунелу крајем маја.

        Навијачи су у недељу у Новом Саду јасно поручили да желе смену Томића, али као по правилу и одлазак целе управе, иако је она „отишла“ још у децембру након пораза од Аугзбурга и пропуштене шансе да се избори пролеће у Европи.

        Партизан је прошле сезоне променио тројицу тренера, почео ју је са Зораном Милинковићем, њега је заменио Љубинко Друловић, да би у јануару стигао Томић.

        Он је успео да освоји Куп Србије и стигне до другог места на табели, али је чињеница да је Партизан имао једну од најлошијих сезона у последњих неколико година.

        За разлику од претходних „смена тренера“, када је у питању „случај Томић“ нема ни спекулација ко би могао да га замени у случају да заиста добије отказ.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари