Иван Томић: Морамо још доста да се појачамо

ПРИСТУП, АГРЕСИВНОСТ, КОНЦЕНТРАЦИЈА И НАПАДАЧКА ИГРА СА ПУНО РИТМА ЋЕ ОСТАТИ

Иван Томић

  • Тренер Партизана на прозивци „првог тима“ пред почетак летњих припрема истакао циљеве црно-белих, од којих је титула приоритет, али и то да му је потребно да се доведе још доста играча за Партизан какав жели.

        Један од најкраћих одмора је завршен за фудбалере Партизана.

        Поново су на окупу, почели су припреме за нову сезону и нема стајања до средине децембра. Пред „парним ваљком“ је борба на три фронта, за титулу првака Србије, одбрана трофеја у Купу и покушај да се поново избори наступ у Лиги Европе, такмичење у којем ће црно-бели средином јула имати први испит.

        „Рез“ је направљен зимус, а приличних промена има и овог лета у играчком кадру.

        „Различите су полазне тачке. Зимус смо имали енормно велики бодовни заостатак, што нам је омогућило да повучемо помало хазардерски потез, давањем шансе великом броју младих играча. Они су искористили шансу, као и сви остали“, почео је Иван Томић, тренер Партизана.

        „Ако сада будемо на нивоу и ако се остваре наше жеље, током јесени бисмо могли да одиграмо 36 утакмица, што је скоро дупло више него током пролећа. Са те стране нам је неопходно да имамо два тима приближних квалитета, а то значи да морамо да се појачамо. Неки момци су већ потписали, задовољни смо тиме, али исто тако очекујем долазак већег броја играча. И то оних који одмах могу да обуку дрес Партизана и изађу да играју“, наставио је Томић у ишчекивању фудбалера који би требало да праве разлику на терену.

        Времена је увек мало, из тог разлога потребно је што пре оформити тим, како би се током припрема уиграо и био спрема за искушења која га очекују.

        „Немамо времена да чекамо. Већ 14. јула почињемо квалификације за Лигу Европе, где можемо да извучемо изузетно озбиљне противнике. Позиција нашег клупског фудбала је таква да ни против кога не можемо да се опустимо или будемо препотентни и мислимо да ћемо лако победити. Дакле, пред нама је захтеван посао, који треба да се уради што пре. Сваки дан нам је важан и сваког дана се надам лепим вестима“.

        Партизан ће прве две недеље провести у Београду, а затим 22. јуна следи одлазак у Пољску, где ће црно-бели остати до 7. јула.

        Иван Томић имао је састанак и са Радном групом, водећим телом клуба до Изборне Скупштине 24. јуна.

        „Што се тиче мог дела посла и функционисања, све је у савршеном реду. Функционишемо на најпрофесионалнији начин, у интересу Партизана“, кратко је прокоментарисао Томић.

        Циљеви Партизана се не мењају...

        „Сваком такмичењу морамо да прилазимо са највећим амбицијама. Европи, зато што тамо можемо највише да напредујемо, јер ћемо се састајати са бољима и богатијима од нас. Добре игре у Европи доносе клубу и финансијску ињекцију. Са друге стране, освајање шампионске титуле је приоритет и нешто што отвара велику могућност након тога. Могућност такмичења на највишем могућем нивоу следеће сезоне“, навео је тренер српског освајача Купа.

        Промена формације у односу на пролеће?

        „Ангажовање појединих играча може да утиче на промену формације, али приступ, агресивност, концентрација и нападачка игра са пуно ритма ће остати захтеви“, јасан је млади тренер

        Један од играча који би могао да појача Партизан на лето је Мирослав Радовић, а Томић је рекао да би такав фудбалер значио тиму.

        „Ценим Радовића, фантастичан је момак и играч. Видећемо какве су његове амбиције и каква је ситуација. Наравно, неизмерно би нам значио и видећемо шта ће донети дани пред нама“.

        Томић је додао да је „фантастично“ то што ће капитен Партизана Саша Илић играти и наредне сезоне и да му је привилегија што ће учествовати у његовим „последњим играчким корацима и годинама“.

        „То је легенда и момак који је камен и стуб темељац овог тима и целог Партизана на неки начин“, истакао је Томић.

        Када је реч о Марку Јовановићу, који је напустио Партизан, Томић је рекао да не би било фер да тај играч не буде у првом плану и да је због тога дошло до растанка, али да очекује да се он некад врати.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари