„Партизанско коло“ не стаје - ево Бјековића...

ЗЕЧЕВИЋ ЈЕ УНИШТИО ПАРТИЗАН! ТРАГЕДИЈА ШТО ЈЕ ВЛАДИМИР ВУЛЕТИЋ ПОСТАО ПОТПРЕДСЕДНИК

Ненад Бјековић

        До јуче пријатељи, сарадници. Данас две оштро сукобљене стране, које се гледају у суду!

        Иван Ћурковић и Жарко Зечевић са једне стране, Ненад Бјековић и многи бивши играчи Партизана са друге стране. У међувремену, умешали су су се, односно ушли у обе колоне и неки „нови играчи“, који ничим нису задужили клуб, нико нема појма ко су, никакву историју Партизана нису писали, нити су помогли да клуб буде велики.

        Штавише! Управо су ти „нови играчи“ (а мислимо на оне који пикирају фотеље, не оне на терену), допринели да се Партизаново име толико запрља да чак и суд мора да решава проблеме у Хумској!

        Од децембра прошле године, од испадања од Аугзбурга траје криза у Партизану, криза која је уздрмала клуб из темеља. Оштре поделе унутар клуба, мада нови председник Милорад Вучелић каже да „у клубу никад није било хаоса, већ око клуба“, довеле су до тога да се дојучерашњи пријатељи и саборци, легенде клуба гледају попреко.

        На Скупштини одржаној пре неколико дана победили су Зечевић и Ћурковић. Али, Ненад Бјековић не мисли тако.

        Он мисли да ће суд у Београду, пред којим се води поступак против појединих чланова руководеће гарнитуре за разноразне, како сматра, малверзације у вези са избором делегата, а самим тим и одржавањем „нелегалне скупштине“.

        Највише је киван на оне са којима је годинама водио Партизан - Зечевића и Ћурковића.

        „Жарко Зечевић је уништио Партизан, растерао је све легенде клуба, а не би ме зачудило да и мене избаци из Скупштине“, грми Бјековић у изјави за „Инфомер“.

        Бивши директор црно-белих каже да је Зечевић на сраман начин довео Милорада Вучелића на место председника клуба, јер је на крају за њега гласало само 11 легално изабраних скупштинских делегата.

        Бјековић, некадашњи играч, тренер и директор црно-белих, не штеди горке речи на рачун свог пријатеља. Бившег пријатеља.

        „Са Зечевићем се не чујем већ дуго. Он је отерао из клуба све које је могао. Почев од легенди Партизана, до оних који су били чланови Скупштине, а противили су се његовим предлозима. Оне које није могао да отера приморао је притисцима друге врсте да поднесу оставке. Не би ме зачудило да после свега и мене искључе из Скупштине, као и све људе који су их бојкотовали и у понедељак нису дошли на седницу Скупштине. За лажног председника је на крају гласало 11 легалних делегата!“.

        Разочаран је понашањем још једног свог пријатеља. Бившег пријатеља.

        „Не знам како је господин Иван Ћурковић могао да прихвати да постане почасни председник с 11 гласова. Нека му је на част“.

        Пажњу медија и јавности привукла је и изјава новог потпредседника Партизана Владимира Вулетића, који је дан раније оптужио Бјековића да је пре 40 година навијао за Црвену звезду.

        Ево и одговора Бјековића:

        „Поред свих дешавања, највећа је трагедија што је Вулетић постао потпредседник Партизана. Да ли он мисли да је стварао Партизан? Све сам очекивао, али да он буде потпредседник, то нисам могао ни да замислим. Друга велика трагедија је да је Партизан против Радничког прошле недеље изашао на терен без иједног играча у првој постави који је поникао у Партизану“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари