Повремено личило на мало јачи тренинг

Партизан баш убедљив против Цивоне - 91:67

  • Игра кошаркаша Партизана, а поготово добро шутерско вече готово свих играча, представља охрабрење за навијаче црно-белих уочи важне утакмице у Лиги шампиона против мадридског Реала

        БЕОГРАД, (ФоНет) - У шестом колу регионалне Јадранске лиге, кошаркаши Партизана победили су у Београду загребачку Цибону резултатом 91:67 (16:10, 27:16, 19:18, 29:23) и са учинком од пет победа и једним поразом налазе се на деоби трећег и четвртог места са Цедевитом.

        Утакмице између најтрофејнијих клубова Србије и Хрватске деценијама уназад биле су велики дербији, али су вечерас изостала узбуђења, јер су Загрепчани у овој сезони знатно слабији него претходних година и нису могли да пруже ни достојан отпор Партизану.

        Од почетка утакмице црно-бели су потпуно контролисали дешавања на паркету и без већих проблема одржавали вођство. Цибона је само у првој половини друге четвртине колико-толико консолидовала игру и у једном тренутку стигла на два поена заостатка, али је то само био сигнал да играчи Партизана појачају темпо и до полувремена је првак Србије већ имао вођство од 16 кошева разлике.

        У наставку утакмице све је више личило на мало озбиљнији тренинг, него на такмичарски сусрет. Цибона је играла без икаквог плана у нападу и њени играчи су шутирали из свих позиција, најчешће потпуно нерезонски, што је Партизан лако кажњавао и из минута у минут повећавао предност.

        За тренера црно-белих Владу Јовановића то је била идеална прилика да пружи шансу свим играчима и сви су је максимално искористили, а поготово Данило Анђушић, који је са 14 кошева био најбољи стрелац Партизана.

        Изванредан је био и Рашко Катић, који ове године, због доласка Николе Пековића и Мирослава Радуљице, има веома малу минутажу. На терену је провео само девет минута, али је за то време постигао 11 поена и имао најбољи индекс у обе екипе.

        Игра кошаркаша Партизана, а поготово добро шутерско вече готово свих играча, представља охрабрење за навијаче црно-белих уочи важне утакмице у Лиги шампиона против мадридског Реала.

        Партизан: Лоу 7, Кецман 4, Радуљица 12, Јарамаз 6, Лучић 8, Милосављевић 9, Катић 11, Божић, Чакаревић 7, Ђекић 5, Анђушић 14, Пековић 8.

        Цибона: Чејс 16, Сутон 4, Барбур 11, Рудеж, Марчинковић, Крапић, Лалић 10, Розић 3, Харпер 4, Враговић, Жижић 10, Ковачевић 9.

 

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари