Суперлига: Делегат није одговоран за мајице…

ПРЕДСЕДНИК НЕЗАВИСНОГ СИНДИКАТА ФУДБАЛЕРА: ФУДБАЛЕРИ ПАРТИЗАНА НИСУ МОГЛИ И СМЕЛИ ДА СЕ ПОБУНЕ

Фудбалери Партизана на Вождовацу

  • Директор Суперлиге Србије Влада Булатовић каже да се чекају извештаји са утакмице Вождовац - Партизан па ће се онда видети да ли ће против црно-белих бити поднета пријава због „мајица“. Мирко Поледица: „Мени је играча жао“

        Није било минута ћутања за глумца Бору Тодоровића, великог навијача Партизана. Није било мајица са ликом легенде клуба Владице Ковачевића, који је играо за Партизан у једином финалу Купа европских шампиона...

        Међутим, спортску јавност шокирали су најпре фудбалери, а потом и кошаркаши Партизана, који су на утакмицама Суперлиге Србије, а потом и АБА лиге, носили мајице са ликом убијеног Александра Станковића, званог „Сале Мутави“, који је словио за „вођу организованих навијача“ црно-белих. Исти тај Станковић је био правоснажно осуђен на пет година и 10 месеци затвора због трговине дрогом и поседовања оружја. 

        У управама ФК и КК Партизан ћуте. Осим ако се у ћутање не укључује и читуља коју су Југословенско спортско друштво и Фудбалски клуб Партизан објавили за убијеног Станковића.

        На кошаркашкој утакмици организован је и минут ћутања за Станковића, па су се догодили инциденти када су хулигани напали „обичне“ навијаче који су звиждали током минута ћутања, сматрајући да то није исправно што се ради. А минут ћутања је КК морао да пријави органима АБА лиге.

        Док представници управа ФК и КК ћуте, дотле се огласио директор Суперлиге Владимир Булатовић који каже да одговорност никако није била на делегату утакмице Вождовац - Партизан, као и да органи лиге чекају извештаје са тог меча одиграног у суботу.

        „Грешка Партизана је што није тражио сагласност од нас из Суперлиге да се играчи појаве у тим мајицама на терену. А да су то тражили, не знам да ли бисмо дозволили то или не! Било како било, то је пропуст због којег ћемо разматрати потенцијалну казну“, каже Булатовић за „Ало“ и додаје да је казна у оваквим случајевима - новчана.

        Што се тиче делегата, Булатовић каже да то није његова одговорност, јер су играчи „изашли спонтано“ на терен.

        „Нико није могао да реагује и каже им да скину мајице“, додаје директор Суперлиге.

        У ФК Вождовац кажу да се нико пре меча, коме ту није било место и коме то није дозвољено, шетао по просторијама.

        „Стварно не знам ко је могао да унесе мајице у свлачионицу. То знају само у ФК Партизан, ми не улазимо у свлачионице гостију. Па, ни полиција не улази у свлачионице!“, каже комесар за безбедност Вождовца Александар Јовановски.

        Председник Независног синдиката фудбалера Мирко Поледица саосећа са фудбалерима Партизана, јер зна да они нису могли и смели да се побуне (ако су хтели).

        „Они живе у невиђеном страху, ја их најбоље познајем, јер седим са њима сваког дана. Свесни су да их држава неће заштитити и разумем их што ћуте, јер знају да ако кажу нешто што се некоме неће свидети, сутра ће бити сами, голоруки. Мени је њих жао“, каже Поледица за „Блиц“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари