Волков спречио бруку Партизана

ОЧАЈНИ СРПСКИ ШАМПИОН ДОШАО ЈЕ ДО РЕМИЈА (1:1)

ПРОТИВ ЈЕРМЕНСКОГ ШИРАКА ТЕК У НАДОКНАДИ ВРЕМЕНА

         ДА не беше Владимира Волкова... Очајни Партизан играо је по ивици жилета у Гјумрију, у неколико наврата сплетом срећних околности побегао са ивице амбиса и на крају дошао до ремија који по приказаном ни у једном сегменту фудбалске игре није заслужио. Да ли је дошло време да је „сурова“ борба са јерменским прваком реалност нашег фудбала или је у питању само слаб дан показаће реванш за шест дана у Хумској. Шта год се тада догодило у Београду остаће опор утисак да Партизан у Јерменији током 90 минута није имао решења за расположене и надахнуте фудбалере Ширака - 1:1 (0:0).

         А већ прво полувреме је најавило да Партизан у Гјумрију неће играти фудбал и што је још горе чак ни покушавати. Када после 45 минута шампион Србије може да буде презадовољан почетним резултатом у дуелу са екипом која је недавно омогућила историјски први тријумф прваку Сан Марина онда је свака анализа дешавања на терену сувишна. Ни прва званична утакмица у сезони, ни нехумани временски услови, па ни дисхармонија коју је одустајањем од црно-белог дреса донео Иван Иванов не могу да послуже као довољно јако оправдање за потпуну апатију. А то стоји као болна чињеница за све у Хумској и опомена на време. Деловали су Рашовићеви изабраници у тих првих 45 минута потпуно дезоријентисано, а немоћни стручњак је повицима са клупе успевао да закрпи тек понеку рупу. Узалуд, када би се већ у следећем нападу појављивале нове. И из авиона су биле приметне грешке десне осовине одбране Остојића и Аксентијевића, Марковић је често испадао из игре испред њих, док Лука није излазио „из џепа“ Алексанијана. Ипак, неправедно би било етикетирати само поменуту четворку за потпуну немоћ када ни остатак тима у првом полувремену није изгурао до више од три млако изведена корнера.

         Прелазну оцену у том нестварно лошем периоду игре српског шампиона заслужили су само голман Лукач и Владимир Волков који су у 34,38. и 44. минуту бранили понос црно-белих када су се Диоп и Фофана налазили у идеалним ситуацијама пред голом Партизана.

         Већ после прве озбиљне шансе Диопа у 34. минуту Рашовић је послао Шћеповића, Брашанца и Малбашића на загревање. Прва двојица су заменила неприметне Нинковића и Луку, али и пре него што су дошли у прилику да пробуде уснуле колеге домаћин је стигао до предности коју је заслужио много раније. Фофана је са седам, осам метара искоса погодио Лукача, а лопта се у том 48. минуту одбила на ногу Хакобјану који са неких десет метара закуцава лопту у празну мрежу. Добили су црно-бели од тог момента прилику да нешто направе пошто су се фудбалери Ширака определили за чување резултата, али је лопта за њих представљала страно тело. Како другачије објаснити податак да шампион Србије за 90 минута дуела са Шираком створио само једну озбиљну прилику и то после прекида у 85. минуту када је Станковић главом са петерца шутирао директно у Харутунијана.

         А да све може и једноставно и брзо показали су им Фофана и Хакобјан у 65. минуту. После Остојића и Аксентијевића, Фофана и Диоп су у другом полувремену узели на зуб Станковића и Волкова. Фофана је заломио Станковића, повукао лопту и идеално упослио Хакобјана. Уместо у историју јерменског фудбала послао је лопту у Лукача. А сурова освета за домаћине је стигла после гужве испред шеснаестерца Ширака у надокнади времена. Одбијена лопта је стигла до Волкова који је из тешке ситуације са десетак метара искоса погодио за реми. За резултат који је пре меча Партизану био готово неприхватљив, а после свега виђеног у Гјумрију раван је седмици на лотоу.

УЛАЗНИЦЕ ДВА ЕВРА

         СТАНДАРД није нешто чиме би Јермени могли да се похвале, а сходно томе цене улазница за утакмицу биле су веома приступачне. Навијачи Ширака били су тако у прилици да се радују доброј игри њиховог тима за само два евра. И поред тога трибине градског стадиона нису биле испуњене до последњег места.

ШИРАК - ПАРТИЗАН 1:1 (0:0)

         СТРЕЛЦИ: Хакобјан у 48, Волков у 90.минуту за Партизан.Стадион: Градски у Гјумрију. Гледалаца: 2500. Судија: Либор Коварик 7. Помоћници: К.Немцл и Ј.Патек (сви из Чешке). Жути картони: Мурадијан (Ширак),Марковић,Волков(Партизан).

         ШИРАК: Харутинијан 6 - Кјере 6,5, Кадио 6,5, Ховханисијан 7, Алексанијан 7- Мурадијан 7, Давитјан 6,5, Хакобијан 7(од 69.Апау), Барикјан 7,5(од 61. Џорџ) - Диоп 6,5(од 79.Мкрчијан), Фофана 7.

         Новости
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари