Вучелић: Казна UEFA драконска и неправична

У КОНТАКТУ СМО СА НАДЛЕЖНИМ ОРГАНИМА У UEFA И ВЕРУЈЕМ ДА ЋЕМО ПОСТИЋИ ПРАВИЧНО РЕШЕЊЕ

 

        Председник Партизана Милорад Вучелић је за 24 сата променио изјаву!

        Колико јуче је говорио да је UEFA само условно казнила Партизан, а не да га је избацила из Европе, да ће све бити у реду око играња у евро-куповима, да ће дуг према повериоцима бити измирен.

        Дан касније, Вучелић је за ТВ Партизан признао: „Партизан јесте кажњен и учињена нам је неправда, јер је ово драконска казна и није правична!“.

        „Нас неколико живимо са том одлуком за коју смо знали и предузели смо низ мера да не будемо затечени. Као што знате, то нису мере које смо предузели пре два дана, већ смо планирали да платимо дуговања. Учињена нам је одређена неправда. Ту драконску и неправедну одлуку ћемо отклонити и Партизан ће играти европско такмичење у зависности од места које буде заузео. Чинимо 20-ак дана све у том правцу, ангажовали смо читав низ правних стручњака и у контакту смо са надлежним органима у UEFA и верујем да ћемо постићи правично решење“.

        Вучелић тврди да вест из Ниона уопште није утицала на екипу Партизана, нити ће утицати на планирано у прелазном року.

        „Ништа се није одразило на атмосферу у екипи, сви раде пуном снагом. Због једне шокантне одлуке не може да стане фудбал, не може да стане клуб. Ово неће ништа умањити у нашем плану за прелазни рок и уверен сам да ћемо играти у Европи“, тврди први човек ФК и ЈСД Партизан.

        Говорио је и о делу саопштења ФК Партизан у којем је изражена захвалност држави и премијеру Александру Вучићу што су се укључили у решавање овог проблема.

        „Нису нас водили политички разлози, нити је Партизан клуб који има такве амбиције. То је истина и захвалност која је изражена премијеру је дата искрено и више него заслужено. Власт показује разумевање у више наврата и приликом репрограма пореског дуга. Такође, треба зауставити блокаде које би уследиле Партизану и омогућиле пословање“, рекао је Вучелић.

        Потврдио је да Телеком Србија остаје генерални спонзор Партизана.                                              

        „Досадашњи спонзорски уговор са Телекомом је истекао 31. децембра. Али, Телеком остаје спонзор и захвални смо му што је убрзао доспеле рате и помогао око исплате дуга. Телеком остаје наш генерални спонзор и драго ми је што су они препознали маркетиншки интерес“.

        Коментарисао је и захтеве појединих бивших играча, легенди клуба, попут Ненада Бјековића да управа треба цела да оде после овога.

        „Прави партизановци морају увек да буду уз Партизан, а све ово је последица борбе око Партизана изван Партизана. Ваљда сви партизановци, који воле овај клуб, желе и треба да се сви заједно суочимо са овом драконском казном, а то је термин који је употребљен и у иностраним новинским извештајима. Дакле, и они се слажу да је казна драконска. Ово је болна ситуација, а чудно је да ова казна наилази на подршку код људи којима је Партизан на срцу. Ваљда треба Партизан да се избори за правду, а онда да искажу своје властољубиве интересе. Неприхватљиво је да неко ко навија за Партизан не учини све да ту ситуацију превазиђемо, него аутоматски искаже своју мрзовољу и своју лажну љубав према Партизану, стајући на страну сваког противника. То није нормално! То се не дешава нигде у свету, ни у једном клубу!“, каже Вучелић.

        Апеловао је и на навијаче Партизана да дају подршку сада и да дођу масовно на стадион.

        Генерални директор клуба Милош Вазура каже да је Партизан поднео жалбу пре 15 дана Арбитражном суду за спорт у Лозани (CAS) и да је данас исплаћен цео дуг.

        „У контакту смо са људима из UEFA и рекли су да им пошаљемо кад платимо све. Сигурно је да је казна преоштра и они желе да се са нама ово реше. Данас ћемо платити све, већ смо један део платили. Наши адвокати су пре 15 дана поднели жалбу CAS-у, платили смо казну UEFA од 3.000 евра. Очекујем да, кад све ово платимо, наш адвокатски тим оде у Швајцарску и крене да то решава у што бржем року“.

Коначна одлука је одлука CAS-а, а Вазура је очекује у наредних 15-ак дана. Додао је и ово:

        „Портпарол UEFA није дао никакву изјаву. Звао сам људе из UEFA и кажу да то није портпарол, већ неки други човек. Ми смо поднели план о репрограму дуга дан пре истека рока. Дакле, нисмо кажњени због репрограма, већ због дуга од 450.000 евра“.

        Вазура каже да је одлука о казни стигла у клуб 21. децембра и да је жалба предата у року.

        Очекује да UEFA преиначи одлуку и подсетио је да је било случајева у прошлости када су клубови успевали у тим споровима.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари