Вучелић: Кажњени смо јер смо српски клуб…

НАША СИТУАЦИЈА УОПШТЕ НИЈЕ ТОЛИКО СТРАШНА, ИМА КЛУБОВА КОЈИ СУ У МНОГО ЛОШИЈЕМ СТАЊУ

        Председник Партизана Милорад Вучелић искористио је још једно телевизијско гостовање да „оплете“ по српским медијима, али и по UEFA и по бившој управи (управама) клуба, за коју је рекао да је урушавала клуб.

        Рекао је и да дуг Партизана тренутно „није већи од 15 милиона евра, али ни мањи од 12,5 милиона евра“, као и да је генерални спонзор - Телеком Србија - уплатио 56 милиона динара (што за старе обавезе, што за нове) и тиме помогао да се измире дуговања.

        Такође, рекао је и да ће данас бити измирена дуговања према бившем тренеру Игору Спасићу и БСК-у из Борче, чиме ће бити отклоњена суспензија регистрације играча, према прописима ФСС.

        Гостујући на ТВ Пинк, Вучелић, иначе дугогодишњи новинар и некада најодговорнији човек у Радио-телевизији Србије у време режима Слободана Милошевића, изјавио је да сматра да је UEFA казнила Партизан само зато што је српски клуб!

        „Ако неко кажњава Партизан за 370.000 евра, зар немате неку примисао да ту има још нешто? Не бих сад да заоштравам односе... али, ево рецимо да смо из Молдавије не бисмо били кажњени. Добили смо неправедну, драконску одлуку. Зашто? Зато што је Партизан српски клуб, зато смо кажњени! И зато што у штампи уживамо одређени третман. Као што се навија против Жељка Обрадовића, тако се навија и против Партизана! Погледајте новине, они су мртви радосни због овога што се дешава Партизану! То је мени невероватно!“, рекао је Вучелић.

        Листајући штампу, Вучелић је приметио и да многи други пролазе као Партизан, рецимо Александар Вучић (мада за тако нешто није имао доказе у данашњим издањима штампе).

        „Понекад имам утисак као да штампа излази у Хитлеровом режиму. Ево, неке наше новине се радују што је Рамуш Харадинај пуштен!“, рекао је Вучелћи, за шта такође није имао подлогу у данашњој штампи.

        Један наслов му је привукао пажњу: „Клуб тоне, управа се чешља“.

        Узвратио је: „Ето, видите, то је један од тих наслова. Нити клуб тоне, нити се управа чешља!“.

        На то што се у медијима поставља питање ко је крив што је Партизан дошао у овакву ситуацију и где су паре (а то пиртање је постављено и на овом порталу), Вучелић одговара:

        „Ево, погледајте како се сабирају ти бројеви о продаји играча. Пише за Ивана Шапоњића да је продат за 3 милиона евра. Није, него за пола од тога! Већ ту имате грешку. И пише се да паре иду негде. Партизан је огроман систем, има расходе, за плате сваке године треба 7,2 милиона, у Телеоптику има 250 запослених, има 350 момака који тренирају... Дакле, то су глупости, сабирање баба и жаба! Партизанов елементарни буџет је 12 милиона евра“.

        Наставио је да подучава медије:

        „Не зарађује се тако како они пишу. Нисмо зарадили, не зарађују се тако. Паре не дођу одмах на рачун, него у ратама... Ето Бетис треба да плати за овога... ееерх... овога... (реч је о Дарку Брашанцу, прим. аут.)“.

        Председник Партизана оцењује да се UEFA овом одлуком умешала у унутрашње ствари државе и Партизана, јер је клуб са државом, према закону, дуговорио репрограм пореских дугова.

        „Наша ситтација уопште није толико страшна, има клубова који су у много лошијем стању. Ово се и не тиче UEFA, ми смо, према закону и у договору са државом репрограмирали дуг. То су уплитања у нешто што било која међународна организација не треба да се меша. Ово су наша законска решења и ми смо се на основу понуђених решења определили за један, који је нама одговарао. Такав документ смо приложили UEFA и тај документ је стигао на време, али они су журили“.

        Уверен је да ће Партизан играти у Европи наредне сезоне, каже да ће UEFA поништити своју одлуку...

        А шта ако се испостави да је дуг 2,5 милиона евра, а не 370.000 евра?

        „Не може да се изјасни да је дуг 2,5 милиона евра, јер је то ствар државе. Српска држава је суверена држава која има своје законе и по том закону се доносе одлуке о репрограму одређених пореских потраживања. Српска држава може да отпише порезе и то не спада у домене међународних организација, осим ако то постане масовно па се укључи ММФ и примети да ремети постојећу финансијску стабилност. Дакле, ако држава да репрограм, онда то не може да одлучи неки страни орган“.

        А зашто су челници Партизана крили стварну ситуацију и одлуку UEFA о избацивању из Европе?

        „Нисмо крили, него сам човек који користи време да исправи ствари, да нађе решење. Ми пред судом у Лозани имамо више правних опција и варијанти и на њима већ радимо. Време ради за нас, јер нам је битно да играмо у Европи, па макар та одлука била донета дан пред жреб за европска такмичења“, каже он.

        А зашто дуг није плаћен на време?

        „Па, нисмо имали пара...“.

        Још једном поручује:

        „Играћемо у Европи, ја сам сигуран“.

        А шта ако UEFA остане при својој првостепеној одлуци?

        Вучелић у ироничном тону одговара: „Ако не буде тако, предложићу колективно самоубиство, да престане да се игра уопште!“.

        Каже да се осећа одговорним, али само делимично, јер је ова ситуација „делом производ рада раније управе“.

        И још додаје да се сада не би прихватио позиције на којој је да је знао стање у клубу.

        „Да могу да вратим време уназад, не бих дошао поново, Нисам веровао да је оволики степен урушености који се догађао у Партизану у претходних 10 година. Сада ми је толико стало, јер смо успели да консолидујемо клуб, да обезбедимо новог спонзора, да створимо тим. Али, не бих сад поново (дошао у клуб)“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари