Вучелић: Судије најгори део српског фудбала

ОНИ НЕЋЕ ДА СУДЕ ПО ПРИНЦИПУ НИ ПО БАБУ, НИ ПО СТРИЧЕВИМА, ОНИ ЖЕЛЕ ДА ОСТАНУ ЗАШТИЋЕНИ

   Милорад Вучелић

        Милорад Вучелић, председник Партизана, каже у разговору за клупску емисију да су „судије најгори део српског фудбала“, као и да изгледа „да се тиме поносе“.

        „Судије су најгори део српског фудбала, а изгледа да се они поносе тиме. Они као да желе да из утакмице у утакмицу потврде тај став о њима. Суде накарадно. Нећу да кажем да ли су поткупљене или не, али Партизан у томе не учествује. Укупно познајем тројицу судија, а променио сам са свима њима шест, седам реченица. Одбијају видео технологију, а судије, ем су непрофесионалне, још и не виде. Ако је неко поткупљен или је навијач онда то разумем јер има интерес. Али, ако неко не уме да суди, онда је проблем. Онда не зна“, рекао је Вучелић и наставио:

        „Они неће да суде по принципу ни по бабу, ни по стричевима. Они желе да остану заштићени јер би се са видео технологијом уочиле све њихове грешке. Нема ниједно коло да нису признати голови из офсајда, сумњиви пенали... Зато они то хоће да избегну, а и клубови којима то одговара. Њима одговара да остане тако, да фудбалско поље не буде спортско поље, него поље произвољних одлука“.

        Црно-бели, пред последњи дуел у полусезони, у 156. вечитом дербију дочекују Црвену звезду на свом стадиону од 18 часова, а у највећу утакмицу нашег фудбала улазе са девет бодова минуса.

        „Партизан је сâм крив и одговоран за ову разлику у бодовима. У Партизану мора да се зна да у оваквом судијском одлучивању и оваквој јавности, он мора увек да буде спреман да дâ два гола више него што би судијским неправдама могло да буде одузето. Ту свест, да се не заварамо, ми имамо од почетка првенства“, истакао је Вучелић.

        Б92
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари