Вук Рашовић: Желим јак тим, а не појединце

НАМЕРАВА ДА ПОЈАЧА БЕКОВСКЕ ПОЗИЦИЈЕ, СРЕДЊИ РЕД,

ПОГОТОВО МЕСТО ЗАДЊЕГ ВЕЗНОГ

        Играчи српског шампиона нису имали много времена за одмор по завршетку сезоне. Суперлига је завршена 26. маја, а тек нешто више од две недеље касније, црно-бели су опет истрчали на добро познат терен Спортског центра „Телеоптик“.

       Пред њима су паклене припреме за сезону у којој је управа клуба из Хумске испред тима и играча ставила један задатак више - бољи резултат у Европи.

       Тренер Вук Рашовић свестан је да су Партизан напустили играчи од којих је много тога зависило у походу ка шестој узастопној титулу (Милан Смиљанић и Лазар Марковић), као и да ће за њима још неки искусни првотимци, али верује да уз квалитетна појачања може да оформи екипу која ће бити конкурентна за нове изазове.

       „Амбиције су велике, многе обавезе су пред нама. Надам се да ћемо направити екипу која ће моћи да их испуни. Хендикеп је одлазак Лазара, али жеља је да не зависимо од појединаца, већ да на свакој позицији имамо по два играча“, почео је Рашовић разговор са новинарима.

       Списак потенцијалних појачања постоји и на остварењу планова ће наредних дана радити спортски директор Алберт Нађ. Жеља је да се „новајлије“ прикључе екипи већ на Златибору. Рашовић намерава да појача бековске позиције, средњи ред, поготово место задњег везног.

       На листи је већина играча из Србије.

       „Углавном је реч о домаћим играчима, али и онима који су играли у иностранству. Желимо да вратимо оне које су већ играли у Србији“, рекао је Рашовић.

       Нападач Марко Шћепвић појавио се на прозивци, али није обавио први тренинг са тимом. Рашовић је рекао да је нападач „изразио жељу да дође данас“.

       „Шћеповић је под уговором, дошао је раније да уради прегледе и он ће искористити паузу до 18. јуна, када се враћају и остали репрезентативци“.

       Иначе, играчи који су у претходном периоду имали обавезе са националним тимовима, а у Партизану их је чак осморица, добили су слободно до 18. јуна.

       Стручни штаб „парног ваљка“ наставиће да ради у старом саставу, а једина промена је изостанак Игора Спасића, који је преузео клупу Телеоптика.

       Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари