Савић: Одавно причам то што и Прлаиновић

СТРАТЕГ ТРОФЕЈНЕ ВАТЕРПОЛО РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ О АЛАРМАНТНОМ СТАЊУ КЛУПСКОГ СПОРТА У СРБИЈИ

Дејан Савић

        Злато на Олимпијским играма у Рију је девето на 10 великих такмичења под вођством Дејана Савића.

        Иако је реч о невероватном успеху, за који он заслуге приписује првенствено играчима, селектор ватерполо репрезентације за „Спортски журнал“ каже да је ситуација у нашем клупском спорту - не само у ватерполу - изузетно тешка.

        Порука је да нови врхунски резултати на ОИ, првенствима света и Европе, нису гарантовани.

        „Ја кажем исто оно што је мислио Прлаиновић - нама је држава, савезу, репрезентацији, омогућила све. И ту нико не може ништа да каже. Али, ја одавно, а Прлаиновић је то сада дотакао, апелујем да се изврши категоризација клубова. Да надлежни, ко год то био, то ураде“, почео је Дејан Савић.

        Он је као илустрацију понудио мизеран број играч(иц)а српских клубова у четири национална тима која су донела медаље из Рија.

        „Стање је алармантно. У спорту су увек били врхунски играчи, средњаци и почетници. Репрезентативце немамо, средњаци су отишли да играју у просечним клубовима, за услове који су бољи него код нас. Нема, дакле, асова, нема средњака, остају нам почетници, па онда видите где смо“.

        Савић је нагласио да су клубови „основ свега“.

         „Ако овако остане, рећи ћемо - остварили смо највећи могући репрезентативни успех, али цену ће да плате они код којих се стварају играчи“.

ТОКИО - ДА, 2024 - НЕ

        Савић каже да није сигуран да у Ватерполо савезу Србије постоји стратегија, која се „за репрезентацију прави бар за наредних осам година“. „Ја видим екипу која би могла да игра на ОИ у Токију, али за 2024. не видим. Мада, не знам да ли је и код других тако“.

        Мондо
 
Категорије: 

Слични садржаји

Коментари