Ана поразом до 18. места

ИВАНОВИЋЕВА ПОРАЗОМ ПРОТИВ ЧЕХИЊЕ КВИТОВЕ (6:2, 7:6)

ОСТАЛА БЕЗ ЧЕТВРТФИНАЛА У МЕЛБУРНУ

  • Ивановић је у меч против друге тенисерке света ушла исувише стегнуто и бојажљиво и до завршнице другог сета готово да и није пружила већи отпор. Иако је Квитова сигурно осећала већи притисак, јер јој је овај турнир шанса да доспе на прво место WТА листе, српска тенисерка то није искористила
  • Иако Ана игром у овом мечу не може да буде задовољна, учинком на турниру може, јер је прошле године испала у првом колу, па је пласманом у осмину финала напредовала пет места и од понедељка ће бити 18. тенисерка света

        МЕЛБУРН, (ФоНет) - Српска тенисерка Ана Ивановић није успела да се пласира у четвртфинале Отвореног првенства Аустралије, пошто је у мечу осмине финала изгубила од Петре Квитове из Чешке резултатом 6:2, 7:6 (7:2).

        Ивановић је у меч против друге тенисерке света ушла исувише стегнуто и бојажљиво и до завршнице другог сета готово да и није пружила већи отпор. Иако је Квитова сигурно осећала већи притисак, јер јој је овај турнир шанса да доспе на прво место WТА листе, српска тенисерка то није искористила.

        У првом сету Квитова је потпуно доминирала и Ана није имала ниједну прилику за брејк, пошто на сервис Чехиње није успела ни у једном гему да освоји више од два поена. У том делу игре српска тенисерка је имала пет винера мање и четири неизнућене грешке више и Квитова је лако повела.

        Меч је можда могао да крене у другом правцу да је Ивановић у другом гему другог сета успела да реализује једну од две брејк шансе које је имала. То није урадила и касније јој је Квитова одузела сервис у петом гему, да би потом код вођства од 5:4 сервирала за меч.

        Тада се најбоље видело колико јој победа значи, јер због нервозе и претеране жеље да што пре заврши посао, на свој сервис није освојила ниједан поен. Ивановић је изједначила на 5:5, а потом и повела 6:5, али није имала довољно стрпљења да до краја искористи психолошку предност.

        Квитова је успела да избори тај брејк, који је Ивановић одиграла катастрофално и на крају је заслужено поражена.

        Иако Ана игром у овом мечу не може да буде задовољна, учинком на турниру може, јер је прошле године испала у првом колу, па је пласманом у осмину финала напредовала пет места и од понедељка ће бити 18. тенисерка света.

Категорије: 

Слични садржаји

Коментари